ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πορτογαλία: 9,2 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας

«Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε απέναντι στην πανδημία, αλλά και να κρατήσουμε την οικονομία μας σε λειτουργία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο

ΑΜΠΕ

Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πακέτο ύψους 9,2 δισ. ευρώ για τη στήριξη των εργαζομένων και την παροχή ρευστότητας για τις εταιρίες που επηρεάζονται από το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Το πακέτο, που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο και ο υπουργός Οικονομίας Πέδρο Σίζα Βιέιρα, περιλαμβάνει 5,2 δισεκ. ευρώ δημοσιονομικής τόνωσης, 3 δισεκ. κρατικές εγγυήσεις για πιστώσεις και 1 δισεκ. που σχετίζεται με τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

«Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε απέναντι στην πανδημία, αλλά και να κρατήσουμε την οικονομία μας σε λειτουργία», δήλωσε ο Σεντένο.

Η οικονομία της Πορτογαλίας, που έχει εξαγωγικό προσανατολισμό και εξαρτάται από τον τουρισμό, νιώθει τον αντίκτυπο από τον κορωνοϊό, καθώς οι παραθεριστές ακυρώνουν τις κρατήσεις τους και οι κυβερνήσεις επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια.

Λίγο πάνω από το μισό των 3 δισεκ. ευρώ πιστωτικών γραμμών θα διατεθεί για εταιρίες στους κλάδους του τουρισμού, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων. Το υπόλοιπο ποσο θα δοθεί σε επιχειρήσεις όπως κλωστοϋφαντουργίες, βιοτεχνίες ενδυμάτων και κατεργασίας ξύλου.

Επιπλέον ποσό 5,2 δισεκ. ευρώ είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα, όπως ευέλικτα χρονοδιαγράμματα πληρωμών φόρων και εισφορών ασφάλισης το δεύτερο τρίμηνο, και μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση