ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 27 Μαϊου η Πρόεδρος της Κομισιόν θα παρουσιάσει το ταμείο ανάκαμψης

Η Κομισιόν είχε αναλάβει να εκπονήσει τη σχετική πρόταση έχοντας λάβει πολιτική εντολή από τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις 27 Μαΐου θα παρουσιάσει το τελικό σχέδιο «ταμείο ανάκαμψης» η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

Η Κομισιόν είχε αναλάβει να εκπονήσει τη σχετική πρόταση έχοντας λάβει πολιτική εντολή από τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. To «ταμείο», ή «μέσο» για την υποστήριξη της ανάκαμψης θα έρθει ως κομμάτι και συμπλήρωμα του επόμενου πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ (2021-2027) και θα αποτελείται από κονδύλια και δάνεια προς τα Κράτη Μέλη. Θα είναι εμπροσθοβαρές για τα τρία πρώτα χρόνια του ΠΔΠ και η Κομισιόν θα το χρηματοδοτήσει εν μέρη με δάνεια από τις διεθνείς αγορές, που θα αναλάβει η ίδια, με εγγύηση των Κ-Μ. Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς έχει χαρακτηρίσει το νέο «μέσο», ως το «υπερόπλο» της ΕΕ για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και θα είναι της τάξης των τρισεκατομμυρίων Ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση