ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρισμός: Σε smartphone η Αυθεντική Διαδρομή

Η διαδρομή έκτασης περίπου 400 χλμ αφορά αυθεντικές εμπειρίες σε περιοχές της ενδοχώρας

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μέσω εφαρμογής στο smartphone του θα μπορεί να βλέπει ο τουρίστας τις επιλογές του για τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος Αυθεντικές Διαδρομές που ετοιμάζει το Υφυπουργείο Τουρισμού. Θα ετοιμαστεί επίσης ειδική ιστοσελίδα για τις Αυθεντικές Διαδρομές μέσω της οποίας θα μπορούν να γίνονται κρατήσεις αποκλειστικά για τις περιοχές της ενδοχώρας.

Στόχος του προγράμματος, είναι όπως εξηγεί ο Υφυπουργός Τουρισμού, να προσελκύσει τουρισμό σε περιοχές των ορεινών και της υπαίθρου. Σε πιο μακροπρόθεσμο στάδιο το πρόγραμμα θα μπορούσε να απαμβλύνει το πρόβλημα του υπερτουρισμού στις παραλίες και να ενισχύσει την προσπάθεια για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και αειφορία. Πρόκειται για προσπάθεια η οποία τρέχει τους τελευταίους 18 μήνες και αφορά την σκιαγράφηση της ενδοχώρας και την καταγραφή μιας διαδρομής με αυθεντικές εμπειρίες (τρύγος, παρασκευή χαλλουμιού κ.ο.κ.) έκτασης περίπου 400 χλμ σε περιοχές της ενδοχώρας.«Είναι το προϊόν που θα διαφοροποιήσει την Κύπρο αφού δεν υπάρχουν πολλές χώρες που στην ολότητά τους έχουν ενιαίο προϊόν με αυθεντικές εμπειρίες και εμείς έχουμε και το πλεονέκτημα των μικρών αποστάσεων», αναφέρει στην «Κ» ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Απώτερος σκοπός είναι όπως επαγγέλματα της υπαίθρου θεωρηθούν πλέον ως μοναδική και βιωματική τουριστική εμπειρία.Το πρόγραμμα Αυθεντική Διαδρομή θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, ενώ από το 2022 ξεκινά η επιχορήγηση για δημιουργία περισσότερων εμπειριών μέσω του Ταμείου Ανθεκτικότητας ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Αυτή η προσπάθεια αλλαγής πλεύσης του τουρισμού από το κλασσικό ήλιος- θάλασσα θα πρέπει φυσικά να αντικατοπτρίζεται και στην νέα τουριστική ταυτότητα της Κύπρου. Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο Υφυπουργείο, το νέο τουριστικό λογότυπο είναι στο τελικό στάδιο και αναμένεται η επίσημη παρουσίαση του, τις επόμενες εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση