ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Να πετύχει το Σχέδιο Εθελούσιας από ΚΕΔΙΠΕΣ αλλιώς plan B

Το Υπουργείο στηρίζει πλήρως τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού για μείωση προσωπικού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Υπουργείο Οικονομικών στηρίζει πλήρως τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ για μείωση του προσωπικού καθώς και των εναλλακτικών πλάνων / σχεδίων που επεξεργάζεται, με βάση το σχετικό νομικό πλαίσιο, στην περίπτωση που δεν επιτύχουν οι ενέργειες της για μείωση του προσωπικού στα επιθυμητά επίπεδα.

Σε συνέχεια των δηλώσεων στο πλαίσιο παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΚΕΔΙΠΕΣ για το 2ο τρίμηνο του 2021 όπου έγινε λόγος από την ηγεσία της ΚΕΔΙΠΕΣ πως εξετάζονται ακόμα και πλεονασμοί προσωπικού στην περίπτωση που δεν πετύχει το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου που τρέχει στην ΚΕΔΙΠΕΣ, το Υπουργείο τονίζει πως η ενδεχόμενη μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ σε Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων δεν οδηγεί σε αλλαγή της δομής της ΚΕΔΙΠΕΣ ως Εταιρεία Εξαγοράς Πιστώσεων ούτε σε αύξηση των αναγκών της σε προσωπικό. Αντιθέτως με την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό μειώνονται.

Σημειώνει ότι, η επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης (ΣΕΑ) για μείωση του αριθμού του προσωπικού της καθώς και για τον τρόπο χειρισμού του προσωπικού το οποίο είχε μεταφερθεί από την πρώην ΣΚΤ στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη του επιχειρηματικού πλάνου της ΚΕΔΙΠΕΣ και άμεσα συνυφασμένη με τις ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών για μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ σε Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων.

Υπενθυμίζει δε, ότι, η ΚΕΔΙΠΕΣ είναι εκ της φύσεως της μια Εταιρεία Ειδικού Σκοπού με τις εργασίες της να έχουν καθορισμένη ημερομηνία λήξης ή οποία σήμερα και με βάση το υφιστάμενο επιχειρηματικό της πλάνο είναι το έτος 2028.

"Στη βάση των πιο πάνω και της ανάγκης μείωσης του αριθμού του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ στα 260 περίπου άτομα, το Υπουργείο Οικονομικών στηρίζει πλήρως τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΙΠΕΣ για μείωση του προσωπικού καθώς και των εναλλακτικών πλάνων / σχεδίων που επεξεργάζεται, με βάση το σχετικό νομικό πλαίσιο, στην περίπτωση που δεν επιτύχουν οι ενέργειες της για μείωση του προσωπικού στα επιθυμητά επίπεδα", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να διευκρινίσει ότι δεν είναι νομικά εφικτή η εργοδότηση μέρους του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ είτε αυτό σήμερα εργοδοτείται στην ΚΕΔΙΠΕΣ είτε στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ να λάβει υπόψη του όλα τα δεδομένα που έχουν τεθεί ενώπιον του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ πριν τη λήψη των αποφάσεων τους.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών εκφράζει την ικανοποίησή του για τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 μεταξύ της ΚΕΔΙΠΕΣ και των συντεχνιών ΟΥΙΚ ΣΕΚ - ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης για τα έτη 2019 – 2022, καθώς αυτές αποτελούν σημαντική εξέλιξη για την ομαλή πορεία των εργασιών της εταιρείας και την επίτευξη της εργασιακής ειρήνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση