ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα ευθυγραμμιστεί με την αειφόρο ανάπτυξη

Όλα όσα ανέφερε ο Υπ. Οικονομικών

ΚΥΠΕ

Ο δρόμος μας προς την ανάκαμψη πρέπει και πρόκειται να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους για την αειφόρο ανάπτυξη, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Παρουσιάζοντας την Δεύτερη Εθελοντική Έκθεση Προόδου της Κύπρου, αναφορικά με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης 2021, στο High Level Political Forum των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη διαδικτυακά, ο Υπουργός ανέφερε ότι κατά την περίοδο που πέρασε από την πρώτη έκθεση το 2017, και δεδομένης της πενταετούς συνεχούς υψηλής οικονομικής ανάπτυξης, η Κύπρος έχει σημειώσει πρόοδο στους περισσότερους δείκτες των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης, παρόλο που παραμένουν σημαντικές προκλήσεις.

Η Κύπρος, είπε, έχει καταγράψει σημαντική άνοδο στην απόδοση της από το 2017, ανεβαίνοντας 16 θέσεις, από την 50η στην 34η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

"Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι για την προώθηση και των τριών πυλώνων της αειφόρου ανάπτυξης" είπε και πρόσθεσε ότι υιοθετήθηκε ένα πακέτο 133 επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την ψηφιοποίηση, την κοινωνική ένταξη και την πράσινη μετάβαση.

"Η πορεία μας προς την ανάκαμψη πρέπει και θα ευθυγραμμιστεί με τους στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουμε μια ολιστική προσέγγιση και λάβαμε συγκεκριμένα βήματα για να στηρίξουμε την αειφόρο ανάπτυξη μέσω του κυβερνητικού σχεδίου μας "Κύπρος - το Αύριο" με συνολικό προϋπολογισμό 4,4 δις ευρώ ή 21,5% του ΑΕΠ" είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση