ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
 

ΥΠΟΙΚ: Θα εισηγηθώ στον Πρόεδρο την αναπομπή του νόμου που αλλάζει τις εκποιήσεις

Υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση ως προς την ψήφιση των νομοσχεδίων που αλλάζουν το νόμο των εκποιήσεων προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με «τιτίβισμά» του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την αναπομπή των αποφάσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Οι σημερινές αποφάσεις της Βουλής πιθανώς να ικανοποιούν πρόσκαιρα μερίδα της κοινής γνώμης, αλλά υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον. Θα εισηγηθώ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την αναπομπή τους. Με την ελπίδα ότι η Βουλή, ψύχραιμα και υπεύθυνα, θα επανεξετάσει τις αποφάσεις της», σημειώνεται στο τουίτ.

Μετά τη δήλωσή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός ανέφερε στην «Κ» πως είναι σοβαρό το ζήτημα που προκύπτει και για λόγους ουσίας, αλλά και για λόγους διαδικασίας. Ανέφερε πως ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό πως η Κύπρος είναι ένα κράτος μέλος της ΕΕ και κατ' επέκταση κράτος μέλος της τραπεζικής ένωσης. «Δεν μπορεί η Κύπρος να είναι το μόνο κράτος μέλος που να έχει τους δικούς της νόμους σε τέτοια ζητήματα», συμπλήρωσε. Κατέληξε πως, «οι εκποιήσεις δεν είναι η πρώτη λύση που πρέπει να χρησιμοποιείται, και δεν είναι, αλλά το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να υπάρχει, όπως υπάρχει σε κάθε κράτος μέλος. Εάν θέλουμε να έχουμε δικούς μας κανόνες, θα έχουμε συνέπειες. Το ζήτημα θα ξαναπάει στη Βουλή εάν ο Πρόεδρος ακολουθήσει την εισήγησή μου και ελπίζω πως θα υπάρξει σοφότερη αντιμετώπιση του ζητήματος».

Προ της εφαρμογής ΕΣΤΙΑ

Ο Υπουργός πρόσθεσε δε, πως, η Κύπρος είναι ένα βήμα πριν την εφαρμογή του Σχεδίου ΕΣΤΙΑ, όπου δίνει την στοχευμένη κάλυψη σε αυτούς που πρέπει, ενώ ένα γενικότερο «ξεδιόντιασμα» των νόμων που υπάρχουν θα καλύψει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Μην ξεχνάμε πως το ΕΣΤΙΑ θα διαχωρίζει τους κακοπληρωτές και αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη», υπογράμμισε.

Γνώμη από ΕΚΤ

Απαντώντας σε φήμες που θέλουν να απαντά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισήμως στις όποιες επιπτώσεις υπάρξουν από το νομοσχέδιο, ο Υπουργός σημείωσε ότι «ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υποχρέωση της Κύπρου το κάθε νομοσχέδιο ή πρόταση νόμου που σχετίζεται με τραπεζικά ζητήματα να υποβάλλεται στην ΕΚΤ για γνώμη, παρόλα αυτά δεν έχει ζητηθεί ακόμα από εμάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X