ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η NASA μας ξεναγεί στο νέο πλανητικό σύστημα TRAPPIST-1e

Με διαδραστικό βίντεο 360 μοιρών και διαγαλαξιακά ταξίδια

Kathimerini.gr

Ξενάγηση στο νέο πλανητικό σύστημα TRAPPIST-1e προσφέρει η NASA με ένα διαδραστικό βίντεο 360 μοιρών, ενώ «προαναγγέλει» ακόμα και... διαγαλαξιακά ταξίδια στους φιλικούς προς εμάς πλανήτες.

Η NASA ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη τύπου την ανακάλυψη επτά εξωπλανητών στο μέγεθος της Γης, που περιστρέφονται γύρω από ένα αστέρι, έναν άλλον ήλιο, μόλις 40 έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα.

Το νέο αυτό σύστημα πλανητών ονομάστηκε TRAPPIST-1e, και όλοι οι πλανήτες του είναι παρόμοιοι σε μέγεθος με τη Γη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι επτά νέοι πλανήτες αποτελούνται από πετρώματα παρόμοια με της Γης, ενώ φαίνεται πως θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν νερό στην επιφάνειά τους, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης ζωής.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως οι πλανήτες αυτοί θα μπορέσουν ακόμα και να μας φιλοξενήσουν σε περίπτωση που οι συνθήκες διαβίωσης στη Γη χειροτερεύσουν.

Έτσι, η NASA δεν έχασε χρόνο, και ξεκίνησε ήδη να σχεδιάζει τις διαπλανητικές εκδρομές για τους γήινους επισκέπτες. Ένας καλλιτέχνης μάλιστα δημιούργησε ήδη την πρώτη αφίσα, σε αισθητική που θυμίζει τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας του '80, για την... διαφήμιση της φιλόδοξης αυτής ιδεάς.

Ακόμα, η NASA με ένα βίντεο 360 μοιρών, μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε το νέο πλανητικό σύστημα, και να δούμε τον ουρανό όπως θα φαίνεται από την επιφάνεια ενός από τους επτά εξωπλανήτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X