ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:11
 

Δίνονται πολεοδομικά κίνητρα για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Για αύξηση κλινών και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τους

Newsroom K

Πολεοδομικά  κίνητρα για τη δημιουργία, την επέκταση και την αναβάθμιση νοσηλευτηρίων παραχωρεί το Υπουργείο Εσωτερικών όπως αναφέρεται σε σημείωμα που υπέβαλε σήμερα στα μέλη του Υπουργικού ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες συνεδρίες του το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Παροχής Κυβερνητικών Χορηγιών σε Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια με σκοπό τη διαπίστευση (accreditation), καθώς και τη συγχρηματοδότηση για την αγορά εξοπλισμού.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι προς τούτο και στο πλαίσιο του Σχεδίου Παροχής Πολεοδομικών Κινήτρων για σκοπούς ανάκαμψης της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην Κύπρο (απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, ημερ. 29 Ιουλίου 2015), προωθείται η εφαρμογή πολεοδομικών κινήτρων για τη δημιουργία, την επέκταση και την αναβάθμιση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να είναι σε θέση να αυξήσουν το δυναμικό τους σε κλίνες –σήμερα αριθμούν τις μισές διαθέσιμες κλίνες παγκύπρια-, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις τους. Η απόφαση για ενίσχυση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων μέσω της παραχώρησης πολεοδομικών κινήτρων και της ανάπτυξης των υποδομών αναμένεται να συμβάλει και στην ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού και την εξυπηρέτηση μη δικαιούχων του ΓεΣΥ (πολίτες τρίτων χωρών, υπηρεσίες που δεν προσφέρονται στο ΓεΣΥ, κοκ).

Τα κίνητρα προνοούν δυνατότητα αύξησης του συντελεστή δόμησης σε τεμάχια γης που βρίσκονται στα αστικά κέντρα των τεσσάρων μεγάλων πόλεων και την άμεση περίμετρό τους ή σε άλλη περιοχή εντός Ορίου Ανάπτυξης. Τα εν λόγω κίνητρα αναφέρει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο, θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικά και αναμένεται να προσφέρουν πραγματικό όφελος στον τομέα της Υγείας.

Η εξέλιξη αυτή καταλήγει η ανακοίνωση, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της διαβούλευσης του Υπουργείου Υγείας και του ΟΑΥ με τον ΠΑΣΙΝ και δείχνει έμπρακτα την αποφασιστικότητα και τη θέληση της Κυβέρνησης για την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ με τη συμμετοχή των παρόχων υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Η πρότασή μου θα συντόμευε την πορεία προς τη λύση

«Ακιντζι: "η προταση μου θα συντομευε την πορεια προς 100% τουρκικη λυση"»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  08:55

Ακιντζί: Η πρότασή μου θα συντόμευε την πορεία προς τη λύση

«Ακιντζι: "η προταση μου θα συντομευε την πορεια προς 100% τουρκικη λυση"»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  08:55

Δύσκολη υπόθεση η προσωπική ευτυχία

«Αμα έχεις πίστη στο θεό και προσεύχεσε καθημερινα , βέβαια θα έχεις πρωσοπικη ευτυχία.»
Marios  |  20:51

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση

X