ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η θέση Κολοκασίδη μετά τη συνάντηση με Χριστοδουλίδη

Τα ζητήματα που συζήτησαν – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα συνάντηση

ΚΥΠΕ

Το Κυπριακό αλλά και ζητήματα που αφορούν θέματα σωστής λειτουργίας του κράτους και αντιμετώπισης της διαφθοράς συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Γιώργος Κολοκασίδης, που συμμετείχε ως υποψήφιος στον α' γύρο των εκλογών και ο οποίος δήλωσε πως μέσα από τη συζήτηση που είχαν, άντλησε μια σφαιρική εικόνα των θέσεων του κ. Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε, στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, στα γραφεία του κ. Κολοκασίδη, πως είχαν μια πάρα πολύ καλή συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στο Κυπριακό.

Είχα την ευκαιρία να αναπτύξω στον κ. Κολοκασίδη την πρότασή μας για την ανάγκη η ΕΕ να αναλάβει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο και τι μπορεί να διασφαλίσει αυτό σε σχέση με το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη η όποια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού να αφορά τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως αντάλλαξαν απόψεις και για άλλα θέματα, "τα θέματα της διαφθοράς, ένα θέμα που προκύπτει ψηλά στις προτεραιότητες της κυπριακής κοινωνίας". Είπε, ακόμη, πως είναι στη διάθεση του κ. Κολοκασίδη, εάν και εφόσον και ο ίδιος κρίνει ότι μπορεί να υπάρξει και νέα συνάντηση πριν τη δημόσια τοποθέτησή του. "Θα ήταν για μένα ιδιαίτερη χαρά να γίνει μια δεύτερη συνάντηση", πρόσθεσε.

Ο κ. Κολοκασίδης είπε πως είχε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον κ. Χριστοδουλίδη και πως είναι η πρώτη φορά που συναντώνται. "Έθεσα ζητήματα τα οποία ενδιαφέρουν άτομα και ομάδες που έχουν απόψεις τις οποίες εξέφρασα και προώθησα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατά κύριο λόγο στο εθνικό ζήτημα, πτυχές του εθνικού ζητήματος οι οποίες περιέχονται σε έγγραφα που κατέθεσε η πλευρά μας, στις συγκλίσεις που έχουν καταγραφεί από το 2008 και εντεύθεν", ανέφερε.

Σημείωσε πως έθεσε ερωτήματα στον κ. Χριστοδουλίδη και για την υφή της διαπραγμάτευσης, για το πως γίνεται και ποια είναι η θέση της δικής μας πλευράς. "Έχω θέσει και το ζήτημα των εγγράφων, της δημοσιοποίησης των εγγράφων, το οποίο θεωρώ ύψιστο διότι οι πολίτες δεν έχουν πλήρη εικόνα και όχι μόνο οι πολίτες και οι πολιτικοί που θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα των διαπραγματεύσεων δεν έχουν στη διάθεσή τους τα έγγραφα τα οποία κατέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη διαπραγματευτική διαδικασία και τα οποία έχουν οι Τούρκοι και θεωρώ απαράδεκτο να μην τίθενται πλέον στη δημοσιότητα", είπε ο κ. Κολοκασίδης.

Ανέφερε πως έθεσε και ζητήματα που αφορούν θέματα σωστής λειτουργίας του κράτους και διαφθοράς "τα οποία είναι βεβαίως στην προτεραιότητα τη δική μου" και ο κ. Χριστοδουλίδης μου έδωσε κάποιες από τις δικές του θέσεις επί του ζητήματος.  Συνοπτικά ομιλώντας ήταν μια χρήσιμη συνάντηση για να αντλήσω μια σφαιρική εικόνα των θέσεων του κ. Χριστοδουλίδη", σημείωσε.

Ερωτηθείς, ο κ. Κολοκασίδης είπε πως θα δημοσιοποιήσει τη δική του θέση, ενόψει του β’ γύρου των εκλογών, τις επόμενες ημέρες.

Κληθείς να πει αν θα υπάρξει δεύτερη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη ανέφερε πως «θα το δούμε αν χρειαστεί. Επέδειξε προθυμία αν χρειαστεί. Το σημειώνω. Αν χρειαστεί βεβαίως».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση