ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δ.Σ ΟΠΕΚ: Κριτική στήριξη σε Μαύρογιαννη

Οι λόγοι της απόφασης

ΚΥΠΕ

Τη στήριξη της υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΚ εκφράζοντας ωστόσο «την κριτική στήριξή του». Παράλληλα «επισημαίνει ιδιαίτερα στον υποψήφιο πρόεδρο ότι η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ και η συμβολή της ΕΕ σε μια νέα προσπάθεια εξαρτώνται από την αξιοπιστία της Ε/κ πλευράς και την προσήλωσή της και στα έξι σημεία του Πλαισίου Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου 2017 για υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας».

Η ανακοίνωση ΟΠΕΚ

Το Δ.Σ. του ΟΠΕΚ θεωρεί ότι ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών έχει διλημματικό χαρακτήρα και κάτω από αυτό το πρίσμα αξιολογεί τους δύο υποψηφίους Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη που θα αναμετρηθούν στην κάλπη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνιστά καθαρή προέκταση της πολιτικής Αναστασιάδη. Ο προεκλογικός λόγος του δεν πείθει ότι έχει την βούληση να προχωρήσει στο Κυπριακό. Οι θέσεις του για την διαφθορά αποτελούν επιφανειακές διακηρύξεις. Οι δυνάμεις που τον στηρίζουν ουσιαστικά απορρίπτουν κάθε προτεινόμενη λύση από τον ΟΗΕ.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν έπεισε για τη στάση του ως διαπραγματευτής δίπλα στον απερχόμενο πρόεδρο. Όμως, διαπιστώνει το σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας που προκλήθηκε και το κόστος της παράτασης του αδιεξόδου. Οι θέσεις του για την διαφθορά είναι προς την ορθή κατεύθυνση.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το Δ.Σ. του ΟΠΕΚ εκφράζει την κριτική στήριξή του στην υποψηφιότητα Μαυρογιάννη. Επισημαίνει ιδιαίτερα στον υποψήφιο πρόεδρο ότι η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ και η συμβολή της ΕΕ σε μια νέα προσπάθεια εξαρτώνται από την αξιοπιστία της Ε/κ πλευράς και την προσήλωσή της και στα έξι σημεία του Πλαισίου Γκουτέρες της 30ης Ιουνίου 2017 για υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας.

Το Δ.Σ. του ΟΠΕΚ καλεί τις πολιτικές δυνάμεις που παραμένουν συνεπείς στις θέσεις τους για την Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα και αποδέχονται τις συγκλίσεις μέχρι το Κραν Μοντάνα και το Πλαίσιο Γκουτέρες να κρατήσουν ανοιχτή την προοπτική για επανάληψη των συνομιλιών. Η επόμενη ημέρα των εκλογών δημιουργεί τεράστια ευθύνη σε εκείνους που αδιαφορούν για τις συνέπειες που έχει η οριστικοποίηση της διχοτόμησης και η δημιουργία σκληρού συνόρου με την Τουρκία στην οδό Λήδρας.

Κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται για τον τόπο, ο ΟΠΕΚ θα συνεχίσει τη δημόσια δράση του, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας με προτάσεις για την αξιοποίηση της συμμετοχής στην ΕΕ για να γίνει η ΕΕ καταλύτης της επίλυσης και η Κύπρος φυσιολογικό κράτος- μέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023