ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι άνθρωποι του Λιλλήκα στο Kυπριακό

Αγαπίου, Βραχίμης, Ταραμουντάς και Κληρίδης οι σύμβουλοι του προέδρου της Συμμαχίας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Προσωπικότητες με πλούσιο βιογραφικό στη νομική αλλά και στην πολιτική σκηνή διόρισε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ως συμβούλους του στο Κυπριακό. Νίκος Κληρίδης, Χριστόδουλος Ταραμουντάς, Άγις Αγαπίου, Λάρης Βραχίμης είναι τα άτομα που θα συμβουλεύουν τον Γιώργο Λιλλήκα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Νίκος Κληρίδης, γιος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Λεύκου Κληρίδη, είναι δικηγόρος και νομικός σύμβουλος στο δικηγορικό γραφείο Λεύκου Κληρίδη και Υιών. Ο ίδιος υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΕΥΡΩΚΟ και στενός συνεργάτης του Γιαννάκη Μάτση, ενώ όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του συνέβαλε μέσω του Εθνικού Συμβουλίου στην απόρριψη του Σχεδίου Ανάν.

Ο Λάρης Βραχίμης, γιος της πολιτικού Ελένης Βραχίμη, ασκεί τη δικηγορία από το 1991 ως συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Ελένη Βραχίμη & ΣΙΑ, με πλούσιο έργο στο οικογενειακό και κληρονομικό δίκαιο, ενώ παράλληλα διδάσκει νομική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ως σύμβουλος του Γιώργου Λιλλήκα διορίστηκε και ο Χριστόδουλος Ταραμουντάς. Ο κ. Ταραμουντάς υπήρξε βουλευτής Κερύνειας του ΔΗΣΥ από το 2001-2006. Αποχώρησε από το κόμμα το 2004, μετά και από τη στάση του ΔΗΣΥ στο Σχέδιο Ανάν.  Είναι δικηγόρος  από το 1981 και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας από το 2011.

Από τον χώρο του ΑΚΕΛ προέρχεται ο τέταρτος σύμβουλος του Γιώργου Λιλλήκα στο Κυπριακό και δεν είναι άλλος από τον Άγι Αγαπίου, ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας Πολιτών, δικηγόρο και συνέταιρο στο δικηγορικό γραφείο του Χρύση Δημητριάδη & Σία ΔΕΠΕ από το 1989. Πέραν της πολιτικής του δράσης στο ΑΚΕΛ και της βουλευτικής του θητείας από το 2001-2006 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΛ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Κ.Ο.Π.). Συμμετείχε, μάλιστα, και στην ομάδα που συστάθηκε για επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού ΑΣΤΡΑ το 1994.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση