ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κουλίας στην Κ: Θα είμαι υποψήφιος με το ΔΗΚΟ

Έδωσαν τα χέρια την Παρασκευή με τον Νικόλα Παπαδόπουλο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετά από πολύμηνη ψιθυρολογία, για το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος ο Ζαχαρίας Κουλίας επιβεβαιώνει στην « Κ» πως θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ στις επικείμενες εκλογές. Η υποψηφιότητα του Ζαχαρία Κουλία θεωρείται εδώ και καιρό δεδομένη, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να επιβεβαίωνε το οτιδήποτε. «Βάζω υποψηφιότητα εδώ και τριάντα χρόνια με το ΔΗΚΟ, ήταν αναμενόμενο πως θα κατέβαινα ξανά» ανέφερε στην «Κ» ο Αμμοχωστιανός Βουλευτής.


Όπως είχε καταγράψει η «Κ» προ μηνών, η γυναίκα του Ζαχαρία Κουλία Άντρη, στέλεχος του ΔΗΚΟ είχε προ πολλού ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του ανεξάρτητου βουλευτή στην Επαρχία Αμμοχώστου, όταν είχε ανοίξει η ηγεσία την πόρτα στα διαγραφέντα στελέχη, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι. Η απόφαση μάλιστα της μετριοπαθούς τάσης, Μάριου Καρογιάν και Αθηνάς Κυριακίδου να μη διεκδικήσουν επανεκλογή, φαίνεται να διευκόλυνε τη διαδικασία για τον Ζαχαρία Κουλία. Και αυτό γιατί ο Αμμοχωστιανός Βουλευτής θεωρείται από πολλούς κόκκινο πανί, καθώς εξαιτίας της ψήφου του προς τον Γιαννάκη Ομήρου, έχασε το ΔΗΚΟ την προεδρία της Βουλής το 2011.

Όπως είχε καταγραφεί στην «Κ» το περασμένο Σάββατο η επάνοδος του Ζαχαρία Κουλία αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ σε μία κρίσιμη περίοδο για το κόμμα. Άλλωστε και ο Άγγελος Βότσης σε δηλώσεις του στην «Κ» ανέφερε πως δεν πρέπει να επιβραβεύεται η αποστασία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κατέλθει στο ψηφοδέλτιο. Κομματικοί κύκλοι αναφέρουν πως ενδεχομένως να διασαλευτεί η διαμόρφωση του ψηφοδελτίου με κάποιους να αποσύρονται από τον προεκλογικό χορό. Αν και το κομματικό ρεπορτάζ αναφέρει την αντίδραση στελεχών στην Επαρχία Αμμοχώστου, ο Ζαχαρίας Κουλίας αναφέρει με νόημα στην «Κ» πως ο ίδιος γνωρίζει καλά τη γεωγραφία της Αμμοχώστου και κανένας δεν φαίνεται να αντιδρά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση