ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ προς Κυβέρνηση για καύσιμα: Τι φοβούνται και ποιον καλύπτουν;

Η σχετική ανακοίνωση

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση με την οποία απευθύνει τρία ερωτήματα προς την κυβέρνηση για τα καύσιμα εξέδωσε το ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι «τελευταία έγνοια της κυβέρνησης είναι η κοινωνία που συνθλίβεται από την ακρίβεια».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Έσπασε και το φράγμα των δύο ευρώ στα καύσιμα, αλλά προφανώς τελευταία έγνοια της κυβέρνησης είναι η κοινωνία που συνθλίβεται από την ακρίβεια. Θέτουμε τρία ερωτήματα στην κυβέρνηση και το Συναγερμό κι αναμένουμε απαντήσεις.

  1. Απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να δώσει στοιχεία για το ποσοστό κέρδους των εταιριών καυσίμων και τη διαμόρφωση των τιμών, ώστε να διαφανεί αν υπάρχει ή όχι αισχροκέρδεια. Γιατί συνεχίζουν να τα κρατούν κρυμμένα; Τι φοβούνται και ποιον καλύπτουν;
  1. Προτείναμε κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και ενίσχυση της νομοθεσίας για πλαφόν στα καύσιμα. Τι άλλες δικαιολογίες έμειναν να μας πουν για να εμποδίσουν την υιοθέτηση αυτών των μέτρων; Δεν φτάνει που αντί να εργάζεται η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας, ετοιμάζει η αντιπολίτευση προτάσεις και λύσεις, τις απορρίπτουν προκειμένου να μην θίξουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
  1. Το ΑΚΕΛ ζητά την έκτακτη φορολόγηση των «απροσδόκητων κερδών» των εταιριών ενέργειας, όπως έχουν προχωρήσει άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα;
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση