ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο τραπέζι εξ ημισείας θητεία για την προεδρία της Βουλής

Πρόταση Καρογιάν να μοιραστεί η Προεδρία μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Στο τραπέζι της συζήτησης λίγο πριν από την εκλογή του Προέδρου της Βουλής μπαίνει νέα πρόταση του Προέδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Καρογιάν που στόχο έχει την εξ ημισείας θητεία του προέδρου της βουλή ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Μία κίνηση στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την οποία και προεδρία μοιράζεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Κόμμα των Σοσιαλιστών.

Ο Μάριος Καρογιάν έχει όπως όλα δείχνουν από την αρχή της βδομάδας αρχίσει επαφές και διαβουλεύσεις με τα δύο μεγάλα κόμματα ούτως ώστε να υπάρξει συναινετική λύση και κατ επέκταση να φύγει από το κάδρο η ανάληψη της προεδρίας από ένα μικρότερο κόμμα. Προϋπόθεση που έβαλε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ είναι η επίσπευση μεταρρυθμίσεων όπως αυτό της δικαιοσύνης.

Την θέση αυτή δεν αποκλείεται να την ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ως πρόταση των τριών μικρότερων κομμάτων ΔΗΠΑ ΕΔΕΚ και Κίνημα Οικολόγων. Κάπως έτσι, την πρώτη μισή θητεία θα προεδρεύει ο Άντρος Κυπριανού και τη δεύτερη η Αννίτα Δημητρίου, δεδομένου ότι μετά τις προεδρικές εκλογές του 2023 δεν ηγείται της εκτελεστικής εξουσίας ο ΔΗΣΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση