ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Προεδρικό η Πρόεδρος της Γεωργίας

Οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ` ιδίαν συνάντηση και ακολουθούν διευρυμένες συνομιλίες, όπου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις στο Κυπριακό

ΚΥΠΕ

Αφίχθηκε γύρω στις 11:30πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, η Πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Κατά την υποδοχή της Προέδρου της Γεωργίας έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και επιθεώρηση αγήματος, ενώ ακολούθως η Πρόεδρος Ζουραμπισβίλι κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

Οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ` ιδίαν συνάντηση και ακολουθούν διευρυμένες συνομιλίες, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Γεωργίας και τρόποι προώθησή τους, καθώς και θέματα πανδημίας.

Σε σύντομη δήλωση στην κατ` ιδίαν συνάντηση ο Πρόεδρος είπε ότι ανταποδίδει την μεγάλη φιλοξενία που ο ίδιος είχε κατά την πρώτη του επίσκεψη - και πρώτη Προέδρου της Κύπρου - στην Γεωργία και επεσήμανε ότι αυτή είναι και η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Γεωργίας στο νησί. Είπε ότι προσβλέπει στην ενίσχυση των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και σε εξεύρεση τρόπων για προώθηση των κοινών στόχων, αλλά και του στόχου της Γεωργίας για ένταξη στην ΕΕ.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας είπε ότι η χώρα της προσβλέπει στην στήριξη της Κύπρου και ο Πρόεδρος απάντησε ότι την έχει.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, με βάση το πρόγραμμα, η κ. Ζουραμπισβίλι θα επισκεφθεί την Βουλή των Αντιπροσώπων και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Ακολούθως θα μεταβεί στην Πρεσβεία της Γεωργίας όπου θα συναντηθεί με μέλη της γεωργιανής κοινότητας στην Κύπρο.

Στις 8 το βράδυ, η Πρόεδρος της Γεωργίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή της ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αύριο η Γεωργιανή Πρόεδρος θα επισκεφθεί το γεωργιανό Μοναστήρι στη Γιαλιά και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση