ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΣΥ για Γεν. Εισαγγελέα - Ελεγκτή: Τους δείχνει το Ανώτατο

Θέση στον πόλεμο εξουσιών παίρνει ο ΔΗΣΥ

Newsroom K

Θέση στον πόλεμο εξουσιών Γενικού Εισαγγελέα με τον Γενικό Ελεγκτή λαμβάνει ο ΔΗΣΥ. Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χρίστος Τριανταφυλλίδης τονίζει ότι αν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής διαφωνούν ως προς τις εξουσίες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το υπό συζήτηση θέμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει την άποψη ότι μοναδικός αρμόδιος για να επιλύσει αυτό το ζήτημα ασάφειας του τι προνοεί το Σύνταγμα είναι το Ανώτατο Δικαστήριο με βάση το άρθρο 149(β) του Συντάγματος.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Τριανταφυλλίδη:

Τις τελευταίες 48 ώρες ο πολίτης έγινε μάρτυρας μίας έντονης διαφωνίας μεταξύ δύο κορυφαίων ανεξάρτητων, με βάση το Σύνταγμα, θεσμών της Δημοκρατίας. Του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή.

Η διαφωνία αφορούσε τις εκατέρωθεν εξουσίες δικαιώματα και υποχρεώσεις σχετικά με το πολυσυζητημένο ζήτημα των πολιτογραφήσεων.

Σκοπός της παρούσης δεν είναι να πάρει θέση ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε σχέση με το ζήτημα αυτό. Αντίθετα ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει την άποψη ότι εμπλοκή των πολιτικών κομμάτων εκφράζοντας υποστήριξη του ενός έναντι του άλλου προκαλεί ζημιά στους θεσμούς διότι, σε τελευταία ανάλυση, τους φθείρει εντάσσοντας τους εις το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτό είναι το τελευταίο το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο πολίτης.

Εις τη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής διαφωνούν ως προς τις εξουσίες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το υπό συζήτηση θέμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει την άποψη ότι μοναδικός αρμόδιος για να επιλύσει αυτό το ζήτημα ασάφειας του τι προνοεί το Σύνταγμα είναι το Ανώτατο Δικαστήριο με βάση το άρθρο 149(β) του Συντάγματος. Αυτή είναι η οδός που οφείλει να ακολουθηθεί και μάλιστα τάχιστα, εάν βεβαία το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί με απευθείας συνεννόηση μεταξύ των δύο ανεξάρτητων αυτών θεσμών. Οι περαιτέρω δημόσιες εκφράσεις αντίθετων απόψεων είτε από τους ιδίους είτε από διάφορους πολιτικούς χώρους μόνο ζημία προκαλούν εις την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους και του Πολιτεύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση