ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακηρύχθηκαν οι εκλεγέντες τοπικοί άρχοντες Επαρχίας Λάρνακας

Πρώτος Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας ανακηρύχθηκε ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους

ΚΥΠΕ

O Εφορος Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου ανακήρυξε την Τρίτη 11 Ιουνίου τους εκλεγέντες στα αξιώματα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Μέλους Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρου και Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου και Μέλους Σχολικής Εφορείας για την Επαρχία Λάρνακας.

Η τελετή ανακήρυξης των εκλεγέντων άρχισε στις 11:30 στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

Πρώτος Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας ανακηρύχθηκε ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους.

Ανακηρύχθηκαν επίσης οι Δήμαρχοι Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, Αραδίππου Χριστόδουλος Πάρτου, Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου, Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους

Οι ανακηρυχθέντες Αντιδήμαρχοι είναι: Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης, Αραδίππου Ευανθία Σάββα, Δρομολαξιάς – Μενεού Γιάννος Ιωάννου, Αθηένου Αντώνης Τουλούπης,Βορόκληνης Νεόφυτος Φακοντής, Λιβαδιών Μάριος Αρμένης, Τρούλλων Σπύρος Πάμπουλλου, Κιτίου Νίκος Χατζημιχαήλ, Περβολιών ο Χριστάκης Τίγγης, Τερσεφάνου Νέστωρας Μιχαήλ, Αβδελλερού Θεόδωρος Δημητριάδης. Κόρνου Σταύρος Ευαγγέλου, Κάτω Λευκάρων Χαράλαμπος Μάρκου, Λάγιας Αρετή Μιλτιάδου, Πάνω Λευκάρων Ευθύμιος Στρούθος, Σκαρίνου ο Αβραάμ Χριστοφόρου.

Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων ανακηρύχθηκαν: Ξυλοτύμπου- Σωτήρης Κεκκουρής, Ξυλοφάγου- Γιώργος Ιουλιανού, Ορμήδειας - Αντώνης Φώτη, Πύλας - Σίμος Μιτίδης, Αγγλισίδων - Ελένη Νεοφύτου Σακκάδα, Μελίνης -Ανδρούλα Ιωάννου, Ψευδά - Γιώργος Φιλίππου, Αγίας Αννας - Αναστάσης Γεωργίου, Αλεθρικού - Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, Αλαμινού - Χριστάκης Δημητρίου, Αναφωτίας - Σταύρος Καραγιώργης, Αγίων Βαβατσινιάς - Αντώνης Κλεάνθους, Βαβατσινιάς - Ανδρέας Γαβριήλ, Οδού - Ανδρέας Χατζηγιακουμή, Μαζωτού - Γιώργος Δημητρίου, Μαρωνίου - Νεοκλής Νεοκλέους, Μοσφιλωτής - Ανδρέας Παναγιώτη, Τόχνης - Χαραλαμπία Ευστρατίου, Χοιροκοιτίας - Κωνσταντίνος Πηλαβάκης, Ζυγίου - Γεωργία Μιχαήλ, Καλαβασού - Ελευθέριος Σώζου, Κοφίνου - Κωνσταντίνος Αντωνίου, Καλού Χωρού - Φλώρος Θεοδώρου, Κλαυδιών - Χρήστος Παναγιώτου και Κιβισιλίου - Μιχάλης Γεωργίου.

Σημειώνεται ότι στις 30 Απριλίου, όταν υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο επτά Πρόεδροι και μέλη έξι Κοινοτικών Συμβουλίων της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας.

Συγκεκριμένα Κοινοτάρχης Αγίου Θεοδώρου ανακηρύχθηκε ο Στεφάνου Ιάκωβος, Κάτω Δρυ ο Βασιλείου Νίκος, Μαρί – Βασιλικού η Γεωργίου Μαρία, Μενόγιας ο Ανδρέου Σωτήρης, Οράς η Αντωνίου Ειρήνη, Πυργών η Βασιλείου Σταυρούλα και Ψεματισμένου ο Παπαχρίστου Χριστόδουλος.

Χωρίς ανθυποψήφιο ανακηρύχθηκαν ο Κοινοτάρχης της κατεχόμενης Τρεμετουσιάς Χατζηαντώνης Σπύρος και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων Αρσους και Τρεμετουσιάς που είναι οι κατεχόμενες Κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας.

Επίσης ανακηρύχθηκαν τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων Αναφωτίας, Κάτω Δρύ, Μενόγιας, Οδού, Οράς και Ψεματισμένου.

Αρχίζει σκληρή, συλλογική δουλειά χωρίς εκπτώσεις είπε ο Α. Χατζηχαραλάμπους

Ξεκινά σκληρή δουλειά, συλλογικά και χωρίς εκπτώσεις ώστε να προσφερθούν στους πολίτες της επαρχίας του καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερη ποιότητα ζωής, δήλωσε ο πρώτος Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, μετά την ανακήρυξη του την Τρίτη.

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους είπε ότι με την ανακήρυξη ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, «και συλλογικά ξεκινούμε δουλειά, σκληρή δουλειά χωρίς εκπτώσεις, βάσει των στόχων και του πλάνου που θέσαμε για να δώσουμε στους πολίτες της Λάρνακας τα αναμενόμενα, καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερες υπηρεσίες».

Ακολούθως ευχαρίστησε εκ νέου τα κόμματα, τους πολίτες όλη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που του έδωσαν, μαζί με τους οποίους, όπως σημείωσε «επιτεύχθηκε ένα δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα».

Συμπλήρωσε τη δήλωση του κάνοντας αναφορά σε δύο ανθρώπους, οι οποίοι όπως είπε δεν ήταν μαζί του για να χαρούν την ανακήρυξη του, στην μητέρα του Παναγιώτα και τον πεθερό του Κυριάκο, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να ήταν μαζί του και ευχαρίστησε, την ομάδα του, τους συνεργάτες του, την οικογένεια του.

Με συνεργασία θα αποδειχθεί ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τη Λάρνακα, είπε ο Βύρας

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μετά την ανακήρυξη του την Τρίτη 11 Ιουνίου δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της Λάρνακας πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το Δημοτικό του Συμβούλιο θα εργαστεί ώστε να αποδειχθεί ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την Λάρνακα.

Ο κ. Βύρας παρατηρώντας ότι με την ανακήρυξη τέλειωσε επίσημα η διαδικασία των εκλογών, πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν σταματήσαμε» και με την ανανέωση της λαϊκής εντολής «θα συνεχίσουμε συλλογικά με συναίνεση, επικοινωνία με όλα τα κόμματα, όλους τους φορείς της Λάρνακας την ανοδική πορεία της πόλης».

«Θα συνεχίσουμε μέχρι η Λάρνακα να πάρει αυτά που τις αξίζουν και να συνεχίσει να είναι η πόλη επιλογής «να ζεις, να επενδύεις και να επισκέπτεσαι», συνέχισε.

Ο κ. Βύρας ανέφερε ότι υπάρχουν μπροστά πάρα πολλές προκλήσεις, όπως το λιμάνι -μαρίνα, η ανάπτυξη της περιοχής των δεξαμενών, προσθέτοντας ότι είναι σε «εξέλιξη εννιά έργα 50 εκατομμυρίων, προγραμματίζονται 22 νέα έργα στα Λιβάδια, στην Ορόκλινη», που θα συμβάλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη της δημαρχούμενης περιοχής.

Είπε επίσης ότι από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «θέλουμε οι πολίτες των Λιβαδιών της Ορόκλινης και της Λάρνακας να νιώσουν ότι αυτή η αλλαγή είναι προς όφελος τους».

Επανέλαβε ότι σε συνεργασία με το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο θα εργαστεί ώστε να αποδειχθεί ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την Λάρνακα.

Συλλογική δουλειά για νέες προοπτικές για τους δημότες, είπε ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού

Σε δηλώσεις μετά από την τελετή Ανακήρυξης Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Μελών Σχολικών Εφορειών, Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων, που έγινε στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, ο κ. Ανδρονίκου είπε πως «εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή. Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι προ των πυλών, είναι εντός των πυλών» ανέφερε.

Η περιοχή μας συνέχισε «ενώνει τέσσερις οντότητες, δηλαδή τον υφιστάμενο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, το Κίτι, τα Περβόλια και την Τερσεφάνου. Θεωρούμε ότι μέσα από συλλογικότητα, ενότητα αλλά και αποφασιστικότητα μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τον κάθε δημότη, στο κάθε δημοτικό διαμέρισμα, αλλά και να οικοδομήσουμε τις καλύτερες δυνατές υποδομές, ούτως ώστε να είναι ωφέλιμες και χρήσιμες προς τους δημότες» σημείωσε.

Είπε ακόμα ότι «η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από μια δυναμική ανάπτυξη και θεωρούμε ότι μέσα από τη συλλογική δουλειά και την ομαδική προσπάθεια θα προσδώσουμε σ’αυτή την περιοχή νέες προοπτικές, νέες δυνατότητες αλλά και καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους τους δημότες».

Στόχος τα 7 διαμερίσματα του Δήμου να είναι ισότιμα, είπε ο Δήμαρχος Λευκάρων

Θα εργαστούμε με μοναδικό στόχο τα επτά διαμερίσματα του νέου Δήμου Λευκάρων να τύχουν φροντίδας κατά ισότιμο τρόπο, ανέφερε σήμερα ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Σε δηλώσεις, μετά από την τελετή Ανακήρυξης Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Μελών Σχολικών Εφορειών, Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων, στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι «είναι πολλές οι προκλήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το νέο και το καινούργιο φοβίζει».

Πρόσθεσε ότι «θα αντιμετωπίσουμε τον τοπικισμό, τη φοβία που διαπίστωσα προεκλογικά και η απάντηση μου μετεκλογικά είναι ότι θα εργαστούμε με ένα και μοναδικό στόχο, τα επτά διαμερίσματα του νέου μας Δήμου να τύχουν φροντίδας κατά ισότιμο τρόπο και σα να είναι τα δικά μας παιδιά».

Επανέλαβε επίσης ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει, δεν χωρίζει. Το νέο μπορεί να φοβίζει αλλά η πρόκληση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί κυρίως από τον Δήμαρχο, τους επτά Αντιδημάρχους και από το Δημοτικό Συμβούλιο» είπε.

Γυρίζουμε σελίδα, ανέφερε και πρέπει να πούμε πως «ό,τι είπαμε τις παραμονές των εκλογών οφείλουμε να το πράξουμε κυρίως μετά τις εκλογές και μετά από πέντε χρόνια να μπορούμε να βλέπουμε τον κάθε δημότη στα μάτια και να αφήσουμε πίσω μας ένα έργο».

Θα προωθήσουμε κοινωνικά και άλλα έργα σε Αθηένου – Αβδελλερό, είπε ο Κ. Καρεκλάς

Σε δηλώσεις μετά τη τελετή της Ανακήρυξης Προέδρου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Μελών Σχολικών Εφορειών, Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων, στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, ο κ. Καρεκλάς είπε ότι «σήμερα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία η οποία αποτελεί πλέον ιστορικό γεγονός».

Πρόσθεσε ότι «μπροστά μας ανοίγουν οι ορίζοντες για να υλοποιήσουμε όλα αυτά που έχουμε υποσχεθεί», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει «δεσμευθεί πως ό, τι έχουμε βάλει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα θα το υλοποιήσουμε τόσο για το Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηένου όσο και για το Δημοτικό Διαμέρισμα Αβδελλερού».

Θα γίνουν, συνέχισε όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί, «αρχίζοντας με την πλατεία Εκκλησιών, την οποία θα πιέσουμε να αρχίσει άμεσα η υλοποίηση του έργου, ο ανατολικός περιμετρικός δρόμος, το κεντρικό οδικό δίκτυο. Επιτέλους να λειτουργήσουν το Κέντρο Υγείας σωστά το οποίο ταλαιπωρεί την Αθηένου και τόσα άλλα κοινωνικά και άλλα έργα που θα προωθήσουμε, ως κόρη οφθαλμού, προς υλοποίηση αυτή την πενταετία».

Ο κ. Καρεκλάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «γνωρίζοντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους που έχουν εκλεγεί ότι θα έχουμε μια αγαστή συνεργασία, με μόνο γνώμονα και μόνο κόμμα, το κόμμα της Αθηένου».

Ταυτόχρονα εξέφρασε τις ευχαριστίες του «σε όλα τα κόμματα αφού όπως μου είπαν είμαι ο μόνος Δήμαρχος που εξελέγη με τη στήριξη όλων των κομμάτων της Κύπρου. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για τη στήριξη, για το γεγονός ότι αναγνώρισαν το έργο που επιτελέσαμε», είπε.

Υπόσχομαι σε όλους, συνέχισε «ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και τον ίδιο τρόπο, πάντα δίπλα στο δημότη για να υλοποιήσουμε όλα αυτά που υποσχεθήκαμε».

Θα κάνει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, είπε ο νέος Δήμαρχος Αραδίππου

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αραδίππου ανέφερε ότι με την επίσημη λήξη της εκλογικής διαδικασίας δηλώνουμε ότι «θα κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί με το πρόγραμμα που δώσαμε στον κόσμο».

Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως «όλη η ομάδα «που εργαστήκαμε θα πράξουμε τα υπεσχημένα, επειδή ο δημότης πρέπει πλέον να μας νιώθει δίπλα του»

«Ο κόσμος έχει αποφασίσει», συνέχισε, δηλώνοντας σίγουρος ότι θα διαχειριστεί με επιτυχία το αποτέλεσμα της εκλογής του

«Εμείς θα είμαστε δίπλα στον δημότη κάθε ημέρα, όπως ήδη είχαμε κάνει τα τελευταία χρόνια που υπήρξα δημοτικός σύμβουλος», ανέφερε περαιτέρω.

Ανέφερε ακόμα πως θεωρεί «πολύ σημαντικό να νιώσει ο δημότης ότι αυτά που έχει δικαιωματικά ζητήσει και οφείλουμε να του προσφέρουμε» θα τα προσφέρουμε.

«Θα τιμήσουμε τον λόγο που τους δώσαμε και να είναι σίγουροι πως το αποτέλεσμα της εκλογής που έφεραν θα τους δικαιώσει», συμπλήρωσε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Εκλογές 2024: Τελευταία Ενημέρωση