ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπαδόπουλος για Προεδρικές: Θα είμαστε στην επόμενη διακυβέρνηση

Τι αναφέρει για τις εκλογές του 2023

ΚΥΠΕ

Το ΔΗΚΟ θα πάρει τις αποφάσεις του για τις προεδρικές εκλογές, με ποιους θα συνεργαστεί και με ποιόν ή και ποιαν υποψήφια, την κατάλληλη στιγμή μέσα στα συλλογικά όργανα του κόμματος, δήλωσε ο Πρόεδρός του, Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως "το ΔΗΚΟ θα είναι στην επόμενη διακυβέρνηση του τόπου".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις προεδρικές εκλογές του 2023, έπειτα από συνάντησή του με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως "έχουμε ξεκινήσει ένα διάλογο με τη βάση του κόμματος, με προσυνεδριακές διασκέψεις που θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή του δικού μας Πολιτικού Καταστατικού Συνεδρίου τον ερχόμενο Ιανουάριο".

Εκεί ακριβώς, πρόσθεσε, "θα καθορίσουμε τις πολιτικές θέσεις, τα κριτήρια και τα πολιτικά δεδομένα τα οποία θα μας οδηγήσουν σε μία διαβούλευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις που ενδεχομένως να έχουν κοινούς προβληματισμούς με εμάς, για να πετύχουμε τις απαραίτητες πολιτικές συνεργασίες ενόψει των Προεδρικών του 2023".

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως "το ΔΗΚΟ θα είναι στην επόμενη διακυβέρνηση του τόπου καθώς πιστεύουμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να μην συνεργαστούμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα και να αφήνουμε άλλους να παίρνουν αποφάσεις που μας έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε οικονομικά και εθνικά αδιέξοδα".

Η συνάντηση με τον κ. Περδίο έγινε, σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, στο πλαίσιο της ευρύτερης εκστρατείας επαφών που ξεκίνησε το κόμμα για τον Τουρισμό. Κατά τη συνάντηση έγινε και μια ανασκόπηση των συμπερασμάτων της ημερίδας που είχε διοργανώσει το Δημοκρατικό Κόμμα για το θέμα αυτό.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε, στις δηλώσεις του, πως "είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε με τον έντιμο Υφυπουργό Τουρισμού, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για τον κυπριακό τουρισμό και την τουριστική βιομηχανία, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, λόγω των δυσκολιών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού".

Πρόσθεσε πως "υπάρχουν όμως και εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε προοπτικές για την ανάπτυξη του κυπριακού τουριστικού προϊόντος και τη βελτίωση των εσόδων από την τουριστική βιομηχανία".

"Για εμάς το κλειδί είναι η βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, να επανέλθουμε πίσω στις αυθεντικές εμπειρίες. Και πιστεύουμε ότι ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας πρέπει να έχει αυτόν, ως τον κύριο στόχο αλλά και την αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός μας, που είναι η εποχικότητα, το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευμένου προσωπικού, η διασύνδεση με αεροπορικές πτήσεις και φυσικά κατά τη δική μας άποψη ήρθε και η στιγμή να επανεξετάσουμε το ύψος των δαπανών στον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού για την προβολή και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος", είπε.

Σημείωσε πως "ο Τουρισμός είναι το ένα πέμπτο της οικονομίας" και "θα πρέπει οι σχετικές δαπάνες να λαμβάνουν υπόψιν ότι η επένδυση σε αυτόν τον τομέα θα έχει πολλαπλά οφέλη και έσοδα για την ευρύτερη οικονομία".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Εκλογές  |  ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση