ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» τα κατεχόμενα

Όλες οι τελευταίε εξελίξεις μετά και τις σημερινές ψηφοφορίες

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στην τουρκοκυπριακή κοινότητα τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην ολομέλεια της «βουλής» ανοίγουν τον δρόμο για τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές». Υπό την σκιά της νέας ήττας του «κυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στην διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου της «βουλής», ο «Πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ πραγματοποίησε κάλεσμα για διεξαγωγή πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

Πριν από λίγο, στην «βουλή» έλαβαν χώρα δυο ψηφοφορίες για την ανάδειξη της κόρης, του πρώην ηγέτη των τ/κ, Ρεσμιγιέ Τζάναλταϊ στην «προεδρία» της «βουλής». Στην πρώτη ψηφοφορία, η κ. Τζάναλταϊ εξασφάλισε 23 ψήφους. Στην δεύτερη ψηφοφορία, ο αριθμός των «βουλευτών» που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της μειώθηκε στους 19. Έτσι, η κόρη Έρογλου δεν κατάφερε για δεύτερη φορά να εξασφαλίσει το αξίωμα της προέδρου της «βουλής».

Η «βουλή» απαρτίζεται από 50 έδρες. Σήμερα ο αριθμός των ενεργών «βουλευτών» είναι 48. Οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν ότι το ΚΕΕ δεν κατάφερε για δεύτερη ημέρα να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δυο μικρότερων κομμάτων της τ/κ Δεξιάς που πριν από λίγο χρονικό διάστημα δημιούργησαν μαζί με το ΚΕΕ την τρικομματική «κυβέρνηση» μειοψηφίας.
Μετά την ανακοίνωση των σημερινών αποτελεσμάτων, ο «Πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ ήρθε στο βήμα της «βουλής» και ζήτησε από την ολομέλεια να ανοίξει τον δρόμο για τις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές».

Η παραπάνω εισήγηση σκοντάφτει πάνω στο «βέτο» ορισμένων τ/κ πολιτικών με το σκεπτικό ότι η τ/κ πλευρά δεν είναι σε θέση να διεξάγει δεύτερη «εκλογική» αναμέτρηση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνθήκες πανδημίας και μεγάλης οικονομικής κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση