ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτος ο Ακιντζί στην προτίμηση του κοινού στα κατεχόμενα

Η έρευνα για τις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές» έβγαλε δεύτερο τον Ερχιουρμάν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρώτος ο Μουσταφά Ακιντζί και δεύτερος ο Τουφάν Ερχιουρμάν στις προτιμήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα του κέντρου για την ταυτότητα, τους πρόσφυγες και τα δικαιώματα (CMIRS), όσον αφορά τις «προεδρικές εκλογές» της ερχόμενης άνοιξης.

Η εφημερίδα Κίπρις δημοσιεύει σήμερα το τέταρτο μέρος της έρευνας του εν λόγω κέντρου, που γίνεται κάθε τρεις μήνες, και το οποίο αφορά τις «προεδρικές». Η ερώτηση αφορούσε την προτίμηση των ερωτηθέντων μεταξύ μιας λίστας ονομάτων που τους δόθηκαν και στην οποία περιλαμβάνονταν οι: Μουσταφά Ακιντζί, Τουφάν Ερχιουρμάν, Ογουζχάν Χασίπογλου («βουλευτής» ΚΕΕ στην Αμμόχωστο και γραμματέας διεθνών σχέσεων του κόμματος), Κουντρέτ Οζερσάι, Σερντάρ Ντενκτάς και Ερχάν Αρικλί.

Διευκρινίζεται στο δημοσίευμα ότι το όνομα του κ. Χασίπογλου συμπεριλήφθηκε γιατί ο Ερσίν Τατάρ είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τις «προεδρικές» και οι πληροφορίες έφεραν ως υποψήφιο του ΚΕΕ τον Ογουζχάν Χασίπογλου.

Η Κίπρις σημειώνει ότι και στην τελευταία, προ τριμήνου έρευνα, και πάλι προηγούνταν ο κ. Ακιντζί και ακολουθούνταν από τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η σειρά παραμένει ίδια, ωστόσο το ποσοστό του Μουσταφά Ακιντζί από 33% τον Ιούνιο υποχώρησε στο 31,8% τον Σεπτέμβριο, που όμως παραμένει με διαφορά πρώτος, εδώ και τρεις συνεχόμενες έρευνες του CMIRS.

Ο Κουντρέντ Οζερσάι βρέθηκε στην πέμπτη και προτελευταία θέση, με ποσοστό μόλις 4,8%, σε σύγκριση με το 11,4%, που έλαβε τον περασμένο Ιούνιο


Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο κ. Ερχιουρμάν με 17%, που αύξησε κατά μία ποσοστιαία μονάδα τους υποστηρικτές του.

Στην τρίτη θέση, που την προηγούμενη φορά ήταν ο Κουντρέτ Οζερσάι, πέρασε ο Ογουζχάν Χασίπογλου με 8,2%, στην τέταρτη ο Σερντάρ Ντενκτάς με 7,8% - από 6,8% - με τον κ. Οζερσάι να είναι στην πέμπτη και προτελευταία θέση με ποσοστό 4,8% - από 11,4% που ήταν τον Ιούνιο - ενώ στην τελευταία θέση είναι και πάλι ο Ερχάν Αρικλί, πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης με 1,8% από 2,2% που ήταν στην τελευταία έρευνα.

Το δημοσίευμα κρίνει ως σημαντική επιτυχία το ποσοστό που έλαβε στην έρευνα ο κ. Χασίπογλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που το όνομά του περιλαμβάνονταν στην λίστα με τους υποψηφίους για τις «προεδρικές».

Η διευθύντρια του CMIRS, Μινέ Γκιουτζέλ ανέφερε στην εφημερίδα ότι όσο πλησιάζουν οι «προεδρικές» το ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Εξήγησε ότι λόγω της δήλωσης του Ερσίν Τατάρ τον περασμένο Ιούνιο πως δεν θα είναι υποψήφιος, έβαλαν το όνομα του κ. Χασίπογλου, σημείωσε ωστόσο ότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Τατάρ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. Σημείωσε επίσης ότι στην προηγούμενη έρευνα που το όνομα του κ. Τατάρ ήταν στη λίστα των ερωτηθέντων, ο πρόεδρος του ΚΕΕ έλαβε ποσοστό 10,6%, ενώ σε αυτή ο κ. Χασίπογλου έλαβε ποσοστό 8,2%.

Η κ. Γιουτζέλ παρατήρησε ότι ο κ. Ακιντζί έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι όλων των άλλων πιθανών υποψηφίων, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι αναποφάσιστοι και όσοι δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν στις «προεδρικές» έφτασαν σε ποσοστό το 28,6%. Αυτό, είπε, είναι ένα φυσιολογικό νούμερο, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει οι υποψηφιότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X