ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε υψηλούς τόνους η πειθαρχική Παπαδάκη

Το επόμενο Σάββατο συνεχίζει η συνεδρία του πειθαρχικού συμβουλίου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΔΕΚ με τους δικηγόρους του κ. Παπαδάκη να καταγγέλλουν αδιαφάνεια και να ζητούν δίκαιη δίκη.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως υπάρχει η οποιαδήποτε οικονομική διαφορά, αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδάκης σημειώνοντας πως δυστυχώς η ΕΔΕΚ οδηγείται στην εσωστρέφεια. Όπως είπε ο καθένας αντιλαμβάνεται τι γίνεται και εξέφρασε τη θλίψη του που είναι ο μοναδικός που οδηγείται στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΔΕΚ τα τελευταία χρόνια

«Χωρίς σχόλιο» η επιτροπή

Το επόμενο Σάββατο συνεχίζει η συνεδρία του πειθαρχικού συμβουλίου με τον γραμματέα της πειθαρχικής επιτροπής να δηλώνει πως δεν θα προβούν σε κανένα σχόλιο για να μην επηρεάσουν τη δίκαιη λύση


Καταγγελίες για αμεροληψία της επιτροπής

Στις δηλώσεις του μετά το πειθαρχικό ο δικηγόρος Θεοφάνης Ανδρέου ανέφερε πως έχει ήδη αποφασίσει η επιτροπή και πως υπήρξε αμεροληψία. Ο κ. Παπαδάκης εκβιάζεται να λάβει μέρος σε μια παράνομη διαδικασία ανέφερε ο Θεοφάνης Ανδρέου αναφερόμενος στην απαίτηση της ΕΔΕΚ για πρόσληψη υπαλλήλου με το κονδύλι του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Όπως είπε θα συνεχίσουν να έρχονται στο πειθαρχικό προσθέτοντας πως ο Μαρίνος Σιζόπουλος θέλει τον κ. Παπαδάκη να παρανομήσει

Σε υψηλούς τόνους η πειθαρχική Παπαδάκη

Καταγγέλλοντας αδιαφάνεια και μολυσμένη διαδικασία έφυγε από την αίθουσα του πειθαρχικού ο ένας εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Παπαδάκη, Θεοφάνης Ανδρέου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας η υπεράσπιση Παπαδάκη ζήτησε μάρτυρες που να καταγγέλλουν τον ίδιο για αντικομματική συμπεριφορά. Ζήτησαν επίσης να αποσταλεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο όρος της ΕΔΕΚ για πρόσληψη υπαλλήλου στην ΕΔΕΚ με το budget του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το οποίο αρνήθηκε η πειθαρχική επιτροπή.
Ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως κάτι τέτοιο αντιβαίνει στους κανόνες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και πως κάτι τέτοιο μπορεί να στείλει φυλακή τον κ. Παπαδάκη με τον Δώρο Θεοδώρου να ανταπαντά "να πάει φυλακή".

Εξηγήσεις για τις κατηγορίες δίνει ο Παπαδάκης

Στο κατηγορητήριο εναντίον του Δημήτρη Παπαδάκη, υπάρχει η καταγγελία ότι ο ευρωβουλευτής δεν εργοδότη υπάλληλο στο κόμμα με από τα χρήματα που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής. Μιλώντας στο πειθαρχικό συμβούλιο επεσήμανε πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο αναφέροντας την περίπτωση της Μαρίν Λεπέν η οποία καταγγέλθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν εργοδοτούσε υπάλληλους στο κόμμα της αντί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Έθεσε ζήτημα αυτοεξαίρεσης δύο μελών της πειθαρχικής επιτροπής οι οποίοι τάχθηκαν εναντίον του ήδη. Οι δικηγόροι του κ. Παπαδάκη έθεσαν παράλληλα θέμα για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες εντός της αίθουσας οι οποίοι να καταγγέλλουν τον ευρωβουλευτή για αντικομματική συμπεριφορά.

Νωρίτερα 

Στα γραφεία της ΕΔΕΚ έχουν μαζευτεί στελέχη και μέλη του κόμματος τα οποία ήρθαν να στηρίξουν τον ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη. Ο δικηγόρος του κ. Παπαδάκη Θεοφάνης Ανδρέου, ζήτησε απο την επιτροπή ελέγχου του κόμματος ανοικτή δίκη, ουτως ωστε να παρακολουθήσουν τα ΜΜΕ τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, έλλειψη αμεροληψίας του πειθαρχικού συμβουλίου καταγγέλλει ο Δημήτρης Παπαδάκης δια των δικηγόρων του. Όπως αναφέρεται στην επιστολή τα δύο μέλη της επιτροπής Δημήτρης Παυλίδης και Λεύκιος Δοράτης έχουν ήδη εκφράσει τις θέσεις τους αναφορικά με τις κατηγορίες που προσάπτουν στον κ.Παπαδάκη. Σημειώνεται πως υπάρχει ασάφεια και αοριστία στις κατηγορίες ενώ σύμφωνα με τα προδικαστικά οι κατηγορίες δεν έχουν σχέση με το πόρισμα που συνέγραψε ο ερευνόντας λειτουργός Κωστής Ευσταθίου.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο Σάββατο ο Δημήτρης Παπαδάκης έλαβε μέσω επιδότη το κατηγορητήριό του, που κάνει λόγο για αντικομματική συμπεριφορά. Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, μιλώντας στον active, ζήτησε να έχει δίκαιης και ανοικτής δίκης.

Το πειθαρχικό συμβούλιο αποτελείται από τους πρώην υπουργό δικαιοσύνης Δώρο Θεοδώρου, τους Μαρία Θρασυβούλου, Δημήτρη Παυλίδη, Λεύκιος Δοράτης και Σωκράτης Σωκράτους. Κύκλοι από το στενό περιβάλλον του ευρωβουλευτή, σημειώνουν πως κάποιοι εκ του πειθαρχικού συμβουλίου θα έπρεπε να αυτοεξαιρεθούν, δεδομένου του ότι στις ευρωεκλογές κάποιοι εξ αυτών είχαν κινηθεί ανοικτά εναντίον της υποψηφιότητας του κ. Παπαδάκη.

Το πειθαρχικό συμβούλιο μπορεί να επιβάλει ποινή είτε αυστηρής επίπληξης είτε αφαίρεση της ιδιότητας του κομματικού μέλους για ένα χρονικό διάστημα ή μόνιμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου είχε οριστεί τον περασμένο Νοέμβρη από το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ ως υπεύθυνος να διερευνήσει κατά πόσο ισχύουν οι καταγγελίες ότι ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ δεν τηρεί τις κομματικές και οικονομικές του υποχρεώσεις.

Αν και η αρχική καταγγελία εστιαζόταν στο ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης δεν καταβάλλει κάθε μήνα το 10% του μισθού του στο κόμμα ως εισφορά, η εν λόγω κατηγορία έχει αφαιρεθεί. Πλέον το κατηγορητήριο κάνει λόγο για προσπάθεια του ευρωβουλευτή να κάνει υποομάδες εντός του κόμματος. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Παπαδάκης χαρακτήρισε σε διάφορες τοποθετήσεις του ως γελοίες της κατηγορίες και προειδοποίησε πως θα μιλήσει την ώρα που θα κρίνει ο ίδιος σωστό να μιλήσει.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επί του ζητήματος προς το παρόν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση