ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:56
 

Στις 5 Φεβρουαρίου ανακοινώνει την υποψηφιότητα του ο Ακιντζί

Δέχεται αυστηρή κριτική από τ/κ δημοσιογράφους. Εντατικοποίηση «προεκλογικής» εκστρατείας στην τ/κ Δεξιά

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο Μουσταφά Ακιντζί, σε χθεσινή τοποθέτηση του ανακοίνωσε ότι θα ανακοινώσει την τελική απόφαση του για τις «προεδρικές» στις 5 Φεβρουαρίου. Μαζί με αυτήν την ανακοίνωση, όλα τα τελευταία μηνύματα και οι πληροφορίες από τον κύκλο της τουρκοκυπριακής ηγεσίας δείχνουν ότι ο κ. Ακιντζί θα είναι παρών στην κρίσιμη αναμέτρηση του Απριλίου.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε ένα ξενοδοχείο των Κατεχόμενων και σε αυτήν θα συμμετάσχουν υποστηρικτές του κ. Ακιντζί και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης.

Η κριτική στον Ακιντζί

Την στιγμή που ο κ. Ακιντζί ετοιμάζεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τις «προεδρικές», τ/κ δημοσιογράφοι ασκούν έντονη κριτική στο έργο του.

Τις τελευταίες ώρες, δυο δημοσιογράφοι της ενημερωτικής ιστοσελίδας Haber Kıbrıs, οι Χιουσεγίν Εκμεκτσί και Μετέ Τούμερκαν ασκούν κριτική στο έργο και στις τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Ακιντζί. Από την δική τους σκοπιά, την τελευταία πενταετία, ο κ. Ακιντζί δεν κατάφερε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, κυρίως για την επίλυση του Κυπριακού, και στην νέα περίοδο οι τ/κ καλούνται να βγάλουν συμπεράσματα για τα λάθη που έγιναν την προηγούμενη περίοδο και να προχωρήσουν με μια ανανεωμένη τ/κ ηγεσία.

Οι Τατάρ και Όζερσαϊ

Την στιγμή που ο κ. Ακιντζί κατεβαίνει στις «προεδρικές», οι πρώτοι τρεις υποψήφιοι της τ/κ Δεξιάς εντατικοποιούν την προεκλογική εκστρατεία τους.

Ο «Πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ από την μια στέλνει εθνικιστικού περιεχομένου μηνύματα στην εκλογική βάση της τ/κ Δεξιάς και από την άλλη έρχεται σε επαφή με στελέχη της τ/κ Δεξιάς, τα οποία ανακοινώνουν την υποστήριξη τους στην υποψηφιότητα του.

Ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «Υπουργός Εξωτερικών», σπεύδει το Λονδίνο για να έρθει σε επαφή με τ/κ της Βρετανίας και κύκλους της βρετανικής κυβέρνησης. Στέλνοντας το μήνυμα ότι Brexit δημιουργεί ευκαιρίες για τους τ/κ, ο Κουντρέτ Όζερσαϊ επιχειρεί να εκπέμπει την εικόνα του δυναμικού τ/κ πολιτικού που προβάλλει τα τ/κ συμφέροντα στο διεθνές σκηνικό.

Και οι έποικοι στην αναμέτρηση

Τέλος, ο υποψήφιος του Κόμματος της Αναγέννησης (ΚΑ), Ερχάν Αρίκλι ανακοινώνει το «προεκλογικό» μανιφέστο του. Ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσει την υποστήριξη μεγάλης μερίδας της κοινότητας των εποίκων, ο κ. Αρίκλι ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση της «εκλογής» στο ανώτατο αξίωμα της τ/κ κοινότητας, ο ίδιος θα κλείσει μια και για πάντα το κεφάλαιο της ομοσπονδίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«To ίδιο ποσοστό θα λάμβανε η ερώτηση αν εμπιστευόμαστε τις συντεχνίες που για χάρη των ψήφων όλες οι ...»
ΑΚΑ  |  09:42

Κυπριακό και έκνομες ενέργειες Τουρκίας στη συνάντηση Προέδρου - Φον Ντερ Λάιεν

«Η ΕΕ μας δουλεύει κανονικά και εμείς τον χαβά μας!!! Σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν συμφέροντα και ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:28

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:27

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X