ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

To ΑΚΕΛ καθαίρεσε λόγω εφάπαξ τον Λαμάρη από τα κομματικά αξιώματα

Για τους ίδιους λόγους συνεχίζει και η επ’ αόριστο αποβολή του Νίκου Κατσουρίδη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την απόφαση να αφαιρέσει τα κομματικά αξιώματα του πρώην βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Γιάννου Λαμάρη ως μέτρο για την μη επιστροφή του εφάπαξ του στο κόμμα, έλαβε ομόφωνα η κεντρική επιτροπή του κόμματος, σε συνεδρία της το περασμένο Σάββατο. Την είδηση ότι ο Γιάννος Λαμάρης χάνει τα κομματικά του αξιώματα αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα «Αλήθεια».

Ο κ. Λαμάρης ήταν βουλευτής του ΑΚΕΛ από το 2001 μέχρι και το 2016. Στις βουλευτικές του 2016 δεν επαναδιεκδίκησε λόγω της καταστατικής πρόνοιας του ΑΚΕΛ που θέτει όριο τριών θητειών σε στελέχη. Από το 2016 μέχρι σήμερα, δεν προχώρησε σε επιστροφή το εφάπαξ του. Κάτι που είθισται βάσει του καταστατικού να κάνουν όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το εφάπαξ των κομματικών αξιωματούχων του ΑΚΕΛ μπαίνει σε συγκεκριμένο ταμείο του κόμματος, το οποίο συμπληρώνει τη σύνταξη χαμηλοσυνταξιούχων έμμισθων του κόμματος, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ποτέ δημόσιο αξίωμα.

Το τελευταίο διάστημα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» υπήρξαν πολλές συζητήσεις μεταξύ του πρώην βουλευτή και της γραμματείας του κόμματος, ούτως ώστε να προχωρήσουν σε μία σχετική διευθέτηση που θα διευκολύνει τον πρώην βουλευτή. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν κατέστη εφικτό, με αποτέλεσμα η κεντρική επιτροπή του κόμματος να προχωρήσει στην αφαίρεση των κομματικών του αξιωμάτων. Εκτός από βουλευτής ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Ο κ. Λαμάρης επιβεβαίωσε στην «Κ» την καθαίρεσή του από τα κομματικά αξιώματα του ΑΚΕΛ, εξηγώντας πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε ιδεολογική διαφορά με το ΑΚΕΛ και παραμένει στο κόμμα. «Είναι οικονομική διαφορά αντίληψης δικής μου με το κόμμα, δεν υπάρχει καμία ιδεολογική πολιτική αντιπαράθεση από το ΑΚΕΛ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ αποφάσισε να συνεχίσει την επ αόριστο αποβολή και για τον Νίκο Κατσουρίδη καθώς ούτε στην περίπτωση του κ. Κατσουρίδη διευθετήθηκε η επιστροφή του εφάπαξ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  Εκλογές  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση