ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζ. Αιμιλιανίδου: Βεβαιότητα ότι η Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας θα αντεπεξέλθει πλήρως

Σημείωσε πως η κυβέρνηση με την ίδρυση του Υφυπουργείου αποδεικνύει τη σημασία, που δίδει στην κοινωνική πρόνοια

ΚΥΠΕ

Τη βεβαιότητα ότι η νέα Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αντεπεξέλθει πλήρως στα καθήκοντα τα οποία έχει να υλοποιήσει, εξέφρασε την Παρασκευή, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία σημείωσε πως η κυβέρνηση με την ίδρυση του Υφυπουργείου αποδεικνύει τη σημασία, που δίδει στην κοινωνική πρόνοια.

Σε δηλώσεις της, μετά από τη συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Εργασίας για ενημέρωση της νέας Υφυπουργού Αναστασίας Ανθούση, για τα θέματα που έχει να χειριστεί στο νεοσύστατο Υπουργείο, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι εκείνο το οποίο έχει σημασία δεν είναι οι αριθμοί, αλλά ο άνθρωπος», για να προσθέσει ότι «τώρα και με την πανδημία οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα».

«Είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Είναι πολύ σημαντική η ευαισθησία, που πρέπει όλοι να επιδείξουν στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι αναμένουν από εμάς τη στήριξη. Να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται», είπε η Υπουργός Εργασίας.

Όπως ανέφερε, «τα προβλήματα αυτά είναι πλέον σύνθετα και θέλουν εξειδικευμένη και ιδιαίτερη μεταχείριση», συμπληρώνοντας πως για εκείνο το οποίο είναι βέβαιη ότι θα γίνει με την ίδρυση του Υφυπουργείου είναι ότι ο συντονισμός, ο οποίος είναι απαραίτητος μεταξύ των τμημάτων που εμπλέκονται, στην αντιμετώπιση αυτών των σύνθετων προβλημάτων.

«Είμαι βέβαιη ότι η κ. Ανθούση με τις επιστημονικές γνώσεις της, με το ήθος της, με την εργατικότητα και την ευαισθησία που απαιτείται για την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας θα αντεπεξέλθει πλήρως σε αυτά τα καθήκοντα, τα οποία έχει να υλοποιήσει με τη βοήθεια και τη συνεργασία τόσο της Διευθύντριας όσο και των πρώτων λειτουργών, αλλά και όλων των κοινωνικών λειτουργών, που αυτή τη στιγμή στελεχώνουν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας», είπε.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τις ικανότητες, τις εμπειρίες, την εργατικότητα και τον ζήλο που διακρίνει τη νέα Υφυπουργό, θα επιτευχθεί το έργο που έχει αναλάβει.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας «η δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στις συνεχείς δράσεις της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας», σημειώνοντας ότι «στο Υφυπουργείο μεταφέρονται σε πρώτο στάδιο οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ στη σχετική νομοθεσία προβλέπεται η μεταφορά κι άλλων αρμοδιοτήτων στη συνέχεια και με την ολοκλήρωση του σημαντικού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας».

Από την πλευρά της, η κ. Ανθούση εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την Υπουργό Εργασίας, για το τεράστιο έργο, που έχει επιτελέσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει θέσει «πολύ ψηλά τον πήχη».

Διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια με σκληρή δουλειά, με τη συνεργασία όλων, γιατί όπως είπε, «η κοινωνική ευημερία αφορά όλους».

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά. Μπορούμε να βελτιώσουμε διαδικασίες. Σίγουρα ο στόχος όλων είναι η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, αλλά παράλληλα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του κάθε ενός, για να μπορέσουν όλοι να έχουν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση», σημείωσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι «με την πολλή δουλειά και τη συνεργασία όλων θα δείξουμε το έργο των ΥΚΕ», για να προσθέσει πως αναμένει ότι θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση