ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Βραδιά λογοτεχνίας και κριτικής

Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, στις 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου

Δελτίο Τύπου

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής και ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Βραδιά λογοτεχνίας και κριτικής» την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, στις 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34 στο Στρόβολος.

Χαιρετισμούς θα απευθύνοι οι Παύλος Παρασκευάς, Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Μαρία Μιχαηλίδου, Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου και Δρ Λεωνίδας Γαλάζης, Πρόεδρος του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής

Α΄ μέρος

Λογοτεχνικές αναγνώσεις:

Ηλιάδα Αδάμου, Νάτια Αναξαγόρου, Τάσος Αριστοτέλους, Σάββας Βαρναβίδης, Ανδρέας Γεωργαλλίδης, Άντης Κανάκης, Ανδρέας Καπανδρέου, Φένια Κινικλή, Μιχάλης Κτίστης, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Ανδρέας Ονουφρίου, Ανδρέας Πάμπουκκας, Αντώνης Πιλλάς, Ανδρέας Τίφας, Γιώργος Χαριτωνίδης, Ανδρέας Χατζηθωμάς. Συμμετέχει ο ηθοποιός Δημήτρης Αντωνίου με αναγνώσεις κειμένων.

Β΄ μέρος

Κριτικές προσεγγίσεις:

Κώστας Βασιλείου (για την ποίηση του Ανδρέα Γεωργαλλίδη), Κυριάκος Ιωάννου (για τα ζητήματα της σύγχρονης εκδοτικής), Ρήνα Κατσελλή (για τους ριμαδόρους), Έλενα Ματσάγγου (για την ποίηση του Λεωνίδα Γαλάζη), Μαρία Μιχαηλίδου (για την πεζογραφία του Ανδρέα Ονουφρίου), Κώστας Νικολαΐδης (για το λογοτεχνικό έργο του Στέφανου Κωνσταντινίδη)

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Συντονισμός εκδήλωσης: Φένια Κινικλή, Γραμματέας Ο.Λ.Κ.

Διάρκεια εκδήλωσης: 90 λεπτά

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Στροβόλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα είναι διαθέσιμες αιτήσεις εγγραφής στον Όμιλο Λογοτεχνίας και Κριτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βιβλίο  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Κάνωπος είναι αστέρας πρώτου μεγέθους, το δεύτερο πιο φωτεινό άστρο στον ουρανό και το πιο φωτεινό στον αστερισμό της Τρόπιδος, της Πρύμνας και των Ιστίων.

Περιήγηση στον έναστρο ουρανό

Η βραβευμένη γραφίστρια και art director Σάρα Γκίλινχαμ συγκέντρωσε στο εξαιρετικό βιβλίο «Κοιτάζοντας τα αστέρια» στοιχεία ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Η αυτοκαταστροφική διαδρομή του ήρωα κινητοποιείται από την υστερική λαχτάρα της ευτυχίας.

Ευτυχία μέχρις εσχάτων

Με αυτό το εμβόλιμο κομμάτι ο Δημήτρης Σωτάκης προτείνει πλαγίως την αλληγορική ανάγνωση της μυθοπλασίας
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X