ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ημέρα Ποίησης από το Φανερωμένης 70

Σε συνεργασία με τον ποιητή και λογοτέχνη Αλέξανδρο Χρονίδη, θέτει σε λειτουργία το The LocoMotion Box / A series of small projects

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τη φετινή Ημέρα Ποίησης, το Φανερωμένης 70 ετοιμάζει ένα πολύ ξεχωριστό event, για να μας φέρει (με ασφάλεια) κοντά, και να κάνει την ποίηση να μας ενώσει μετά από έναν από τους χειρότερους χρόνους που έχει βιώσει η μοντέρνα ανθρωπότητα. Το Φανερωμένης 70, σε συνεργασία με τον ποιητή και λογοτέχνη Αλέξανδρο Χρονίδη, θέτει σε λειτουργία το The LocoMotion Box / A series of small projects, το οποίο θα φιλοξενήσει την ποιητική συλλογή του Αλέξανδρο με τίτλο “Πέτρες και Έλεος/Petrol Blues”.

The LocoMotion Box / A series of small projects είναι ένα κουτί γεμάτο τέχνη, λέξεις, και εικόνες. Έχει ρόδες, και ταξιδεύει γύρω στη Λευκωσία, μοιράζεται, εμπνέει, συλλέγει. Το κουτί είναι γεμάτο ιδέες, κάποιες πιο παράξενες, κάποιες πιο συνηθισμένες, κάποιες απλά ψάχνουν έναν ασφαλή δίαυλο για να μοιραστούν προς τα έξω. Αυτό το μήνα, το κουτί φιλοξενεί το “Πέτρες και Έλεος/Petrol Blues” του Αλέξανδρου Χρονίδη.

Λίγα Λόγια για τον ποιητή

Ο Αλέξανδρος Χρονίδης γεννήθηκε στη Βόννη το 1994 και μεγάλωσε στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το Αγγλικό Σχολείο της Λευκωσίας, το 2013. Σπούδασε Φιλοσοφία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, από το οποίο αποφοίτησε το 2019. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στη Λευκωσία.

Ασχολείται με την ποίηση από μικρός. Στην ηλικία των 10 έλαβε το πρώτο του βραβείο ποίησης από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Ως έφηβος πια, έλαβε πολλά βραβεία στους ετήσιους Λιπέρτειους διαγωνισμούς ποίησης και βραβείο μικρής ιστορίας από το Υπουργείο Παιδείας. Όσο σπούδαζε στο Εδιμβούργο, εκδόθηκαν ποιήματα του σε λογοτεχνικά περιοδικά της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2018, εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή “Πέτρες και Έλεος / Petrol Blues”, με ποιήματα στα ελληνικά και τα αγγλικά. Το βιβλίο του έφτασε στα πρώτα καλύτερα για το βραβείου Νέου Συγγραφέα, στα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Πρόσφατα εκδόθηκε η δεύτερη του ποιητική συλλογή: Interim Report on Growing Up, την οποία μπορεί κανείς να διαβάσει δωρεάν στον παρακάτω σύνδεσμο:

www.interimreportongrowingup.com

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Φανερωμένης 70, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 από τις 17:00-20:00. Στοά Παπαδοπούλου

Επισκεφτείτε τo Φανερωμένης 70 για ένα απόγευμα γεμάτο ποίηση, διάλογο, open mic, και πάρετε κι εσείς από ένα βιβλίο! 5 ευρώ από τα έσοδα του κάθε βιβλίου θα δωρισθούν στο Sistema Cyprus.

https://www.facebook.com/events/451375776110178/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Οι συγγραφείς της βιογραφίας «Navalny: Putin’s Nemesis, Russia’s Future?», Γιαν Μάτι Ντολμπάουμ, Μόρβαν Λέλουετ και Μπεν Νομπλ, στο βιβλίο τους εξηγούν ποιος είναι ο Ναβάλνι

Η Ρωσία του Ναβάλνι

Για κάποιους είναι δημοκρατικός ήρωας –ιδίως μετά την επιστροφή του στη Ρωσία τον Ιανουάριο και την άμεση σύλληψή του–, ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ