ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:36
 

Στη Λάρνακα το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Ο Δήμαρχος Λάρνακας εξέφρασε ικανοποίηση για τη φιλοξενία στη πόλη αυτού του διαφορετικού και πολύ σημαντικού 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Άρχισε το απόγευμα και ολοκληρώνεται στις δέκα απόψε στην Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα, το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας (ΙΝΕΠ), το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και ο Δήμος Λάρνακας.
 
Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας εξέφρασε ικανοποίηση για τη φιλοξενία στη πόλη αυτού του διαφορετικού και πολύ σημαντικού 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου. "Ολοι μας έχουμε μεγάλη ευθύνη, την εποχή που διανύουμε δηλαδή του κινητού, του tablet και της αποχαύνωσης των νέων, να προωθήσουμε το βιβλίο, να αναδείξουμε στους νέους τη σημαντικότητα του βιβλίου και να τους πείσουμε ότι τι βιβλίο μπορεί να γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μας", ανέφερε.
 
Ο κ. Βύρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι φέτος έγινε η αρχή και θα καθιερώσουμε το Φεστιβάλ του βιβλίου ώστε να γίνει θεσμός.
Διαβεβαίωσε τους συνδιοργανωτές ότι «θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε αυτό το Φεστιβάλ».
 
Εξάλλου η Σόφη Μιχαηλίδου, Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) ευχαρίστησε από καρδιάς, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη φιλοξενία αλλά και το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας για την πρωτοβουλία, γιατί όπως εξήγησε "τίποτε δεν θα γινόταν εάν δεν έπαιρναν κάποια άτομα στο ΙΝΕΠ την πρωτοβουλία".
 
Σημείωσε ακόμα τη σημαντικότητα των συνεργειών μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Σήμερα πραγματοποιείται το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, με όλη τη σημασία που μπορεί να έχει αυτό, διότι προωθεί τον πολιτισμό σε όλες τις τάξεις, σε όλες τις ηλικίες, σε μια πόλη στην οποία δεν έχουμε ξανακάνει αυτό το Φεστιβάλ και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτό να θεσμοθετηθεί", ανέφερε.
 
Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συνεργάζεται με όλες τις πόλεις και με όλους τους Δήμους.
"Η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Λάρνακας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα, η προσέγγιση των ανθρώπων αυτών σε οτιδήποτε αφορά την πρόοδο και την δημιουργία, αλλά και την μεταφορά γνώσης στο κοινό και στους δημότες τους, είναι μοναδική", κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση

Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, ο Ηλιος μετατρέπει 4,6 εκατομμύρια τόνους ύλης του σε ενέργεια. κάτι ανάλογο προσπαθούν να επιτύχουν οι επιστήμονες με τη σύντηξη του υδρογόνου

Η ενέργεια του Ηλίου

Η μεγαλύτερη αστρονόμος όλων των εποχών είναι η Αγγλοαμερικανίδα Σεσίλια Πέιν-Γκαπόσκιν
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Μπορεί ένα κόμικ να αφηγηθεί μια τέτοια σύνθετη πολιτική και στρατιωτική ιστορία; Πηγή φωτογραφίας: «Κ» Ελλάδος.

Oταν τα κόμικ γράφουν Ιστορία

To πολυσέλιδο graphic novel «Οι όμηροι του Γκαίρλιτς», μια απίστευτη, αληθινή ιστορία διχασμού και πολέμου» σε σενάριο και ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΒΙΒΛΙΟ
X