ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Δέκα χρόνια «Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς»

Στην γκαλερί Isnotgallery μια απλή ιδέα έγινε εικαστικός θεσμός

Newsroom K

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην Isnotgallery, γίνονται τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης «Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς» για δέκατη συνεχόμενη χρονιά. 

Η ιδέα να διοργανωθεί μία ομαδική έκθεση με έργα διάφορων καλλιτεχνών τα οποία θα πωλούνταν με ανώτατη τιμή πώλησης τα 500 ευρώ, ακούγεται εύκολο να γίνει. Έτσι και στην γκαλερί της Λευκωσίας Isnotgallery το  2008 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο η ομαδική έκθεση «Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς».

Στην έκθεση τα δέκα αυτά χρόνια έχουν εκθέσει αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι πίστεψαν στην προσιτή τέχνη στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αλλά και νέοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες οι οποίοι βρήκαν την ιδέα μας ως κάτι πρωτοποριακό και φρέσκο.

Η διατήρηση ενός πλαφόν πώλησης έργων δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται αυστηρή επιλογή καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στην έκθεση κάθε χρόνο. Οι διοργανωτές της έκθεσης δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των έργων για χάρη της χαμηλής τιμής, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Δεν είναι cheap art

Η «Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς» δεν έχει καμία σχέση με την cheap art και αυτό ακριβώς προσπαθούν να επετύχουν τόσα χρόνια και η επιλογή των καλλιτεχνών να γίνεται βάσει της καλλιτεχνικής αξίας των έργων και όχι αποκλειστικά και μόνο λόγω της χαμηλής τους οικονομικής αξίας. Στα χρόνια που έχουν περάσει εκατοντάδες νέοι καλλιτέχνες που έχουν εκθέσει στην Isnotgallery  με εξαιρετικά έργα τέχνης.

«Ως Ομάδα της Isnotgallery νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που πιστέψαμε στα αρχικά τους καλλιτεχνικά βήματα και τους δώσαμε την ευκαιρία να εκθέσουν τα έργα τους στη συγκεκριμένη έκθεση, αλλά και την ευκαιρία στο φιλοθεάμον κοινό μας να αποκτήσει εκατοντάδες εξαιρετικά έργα τέχνης σε χαμηλές τιμές, τα οποία λίγα χρόνια μετά όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν ανεβεί στο χρηματιστήριο της τέχνης. Αυτό για εμάς είναι μια δικαίωση για το ότι πιστέψαμε στους νέους Κύπριους καλλιτέχνες όταν κανείς και καμία γκαλερί δεν τους πίστευε».

 

Καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο

Στη φετινή «Πλούσια τέχνη» ο πύχης τέθηκε ακόμη πιο ψηλά και νέοι καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες με εξαιρετικά έργα τέχνης, αλλά και αναγνωρισμένοι Κύπριοι καλλιτέχνες έρχονται στην Isnotgallery για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια ζωής του θεσμού! Δέκα χρόνια μετά η Isnotgallery έχει εξελίξει και εδραιώσει ίσως τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη έκθεση σύγχρονης τέχνης στο νησί.

 

Εγκαίνια: Παρασκευή, 2 Μαρτίου, 7:30 μ.μ. Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 10:30 - 12:30 & 16:00 - 19:00. 

Πληροφορίες: 99569498, www.isnotgallery.com | art@isnotgallery.com

Isnotgallery, Οδυσσέως 11, παλιά Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας, «Γλέντι στην ακρογιαλιά ΙΙ», δεκαετία 1970. Ταπισερί 196x268 εκ.

Ζωγραφική... στον αργαλειό

Το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, ετοιμάζει έκθεση με τίτλο «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X