ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:04
 

Εργαστήρι και εκθεσιακός χώρος «Χώμα και νερό»

Με μια επίσκεψη σας μπορείτε να θαυμάσετε και να προμηθευτείτε από ένα ευρύ φάσμα χειροποίητων και μοναδικών αγγείων.

Δελτίο Τύπου

To «Χώμα & Νερό» εργαστήρι και εκθεσιακός χώρος αγγειοπλαστικής και κεραμικής τέχνης, βρίσκεται στην Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 81, στο κέντρο του ιστορικού πυρήνα Στροβόλου, είναι τώρα έτοιμο να σας υποδεχθεί.

Με μια επίσκεψη σας μπορείτε να θαυμάσετε και να προμηθευτείτε από ένα ευρύ φάσμα χειροποίητων και μοναδικών αγγείων. Το κάθε ένα δημιουργημένο με την μοναδική δική του ταυτότητα και την σφραγίδα του καλλιτέχνη – δημιουργού του.

Το Χώμα & Νερό χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και υλικά, παντρεύουν την παραδοσιακή αγγειοπλαστική με την σύγχρονη στα χέρια του ταλαντούχου αγγειοπλάστη/κεραμίστα τα αγγεία παίρνουν ζωή.

«Ένας σταμνάς εδούλευε με το τροχό του τον πηλό,
και στα πλευρά του κανατιού χέρια κολλούσε πάνω,
εζυμωνόταν μέσα εκεί στο χώμα το τεφρό,
ενός σουλτάνου η κεφαλή με χέρια ενός ζητιάνου».
Ομάρ Κκαγιαμ Ρουμαγιατ

Ο Μιχάλης Πάρπας (Αγγειοπλάστης / Κεραμίστας). Μεγάλωσε με πατέρα αγγειοπλάστη, άνθρωπος με βάθος και εσωτερικές ανησυχίες βυθίζεται και εκφράζεται δημιουργώντας με χώμα, νερό, φωτιά. Με σεβασμό και δέος προς τα τρία ιερά στοιχεία της φύσης, χρησιμοποιεί το τροχό όπου ο δίσκος γυρίζει μέχρι τα χέρια να δώσουν σχήμα και πλάσμα ζωντανό.

Η Μαρία Αλωνεύτου (Ζωγράφος/Κεραμίστρια) , απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) στην κατεύθυνση της ζωγραφικής. Μεγάλωσε σε οικογένεια με αγάπη στην αγγειοπλαστική τέχνη. Τα τελευταία δύο χρόνια με την ευκαιρία της συνεργασίας της με τον Μηχάλη Πάρπα μαθαίνει την τέχνη του πηλού και εκφράζεται εικαστικά μέσω της κεραμικής.

Ο χώρος θα είναι καθημερινά 17:00 – 20:00 ανοικτό προς το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ: 97828150 – 99714161.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας, «Γλέντι στην ακρογιαλιά ΙΙ», δεκαετία 1970. Ταπισερί 196x268 εκ.

Ζωγραφική... στον αργαλειό

Το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, ετοιμάζει έκθεση με τίτλο «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X