ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έργο του Banksy του 2000 σε δημοπρασία

Το Turbo Zone Truck χαρακτηρίζεται από σειρά μοτίβων αναρχίας και απείθαρχης συμπεριφοράς

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις 14 Σεπτεμβρίου, στον οίκο δημοπρασιών Bonhams, θα δημοπρατηθεί έργο του Banksy, της πρώτης περιόδου καλλιτεχνικών παρεμβάσεών του, το οποίο ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου και ακτιβιστής ζωγράφισε στο εξωτερικό ενός φορτηγού Volvo. Και αναμένεται να αποφέρει 2 εκατομμύρια δολάρια.

Το "Turbo Zone Truck (Laugh now but one day will be in charge)", το οποίο ο Banksy δημιούργησε το 2000, χαρακτηρίζεται από σειρά μοτίβων αναρχίας και απείθαρχης συμπεριφοράς: παρόντες είναι φτερωτοί πίθηκοι και βαριά εξοπλισμένες ειδικές μονάδες αποκατάστασης τάξης (και τα δύο εμφανίζονται σε πολλές παραλλαγές καθ` όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας του).

Το 1999, προσκάλεσαν τον ανώνυμο Βρετανό καλλιτέχνη στη νότια Ισπανία να ζωγραφίσει το φορτηγό Volvo ενόψει ενός πάρτι σε αποθήκη για τους εορτασμούς της χιλιετίας. Κατά τη διάρκεια του πάρτι, ο Banksy πέρασε τις πρώτες στρώσεις και, τις επόμενες λίγες εβδομάδες, ολοκλήρωσε το έργο.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, το συγκεκριμένο φορτηγό Volvo συμμετείχε σε διεθνή τουρνέ του Turbozone Circus, ενός τσίρκου φημισμένου για τα θεάματα με πυροτεχνήματα που παρουσίαζε. Λόγω της έκθεσής του σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη είναι διάσημο. Ο Bonhams προσφέρει το έργο στο πλαίσιο της Goodwood Revival Sale, της φετινής δημοπρασίας οχημάτων που διενεργεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Το έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Γαβριήλ απο τη σειρά «Αντικατοπτρισμοί»

«Nous ne sommes pas Charlie»

Ο Καραβάτζιο εξανθρωπίζει την πίστη. Εξανθρωπίζει την εικόνα του Ιησού και του δίνει όμορφη σε όψη μορφή, σάρκα και σώμα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X