ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Υφυπουργός Πολιτισμού στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Παιδείας της ΕΕ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ Βασιλική Κασσιανίδου αναχωρεί σήμερα για τις  Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΕ), το οποίο συνεδριάζει στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Συμβουλίου, τους Υπουργούς Πολιτισμού θα απασχολήσουν δυο θέματα που άπτονται των βιντεοπαιχνιδιών και της πολιτιστικής τους διάστασης, αλλά και των εργασιακών συνθηκών των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο θέμα οι Υφυπουργοί Πολιτισμού αναμένεται να υιοθετήσουν συμπεράσματα σχετικά με την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής διάστασης του τομέα των βιντεοπαιχνιδιών στην Ευρώπη.

Αναφορικά με το μείζον θέμα που αφορά στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών του πολιτισμού, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις υφιστάμενες αδυναμίες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βελτιωθούν οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στον κλάδο των πολιτιστικών/ δημιουργικών βιομηχανιών.

Η Υφυπουργός Δρ Κασσιανίδου σε παρέμβασή της στο Συμβούλιο θα ενημερώσει τους ομολόγους της για τις προσπάθειες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο με στόχο την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για το καθεστώς και την επαγγελματική ιδιότητα του καλλιτέχνη. Θα τοποθετηθεί, μεταξύ άλλων, και στην προσπάθεια της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου για την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας με στόχο να παρέχει ενημέρωση στους καλλιτέχνες γύρω από ζητήματα εργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Το κοινό προσκαλείται να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη από τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η μεγάλη τελετή ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ