ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα 60 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας και τα 250 από τη γέννηση του Μπετόβεν

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου τιμά με την συναυλία «EROICA – Ηρωική»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα 250 χρόνια από τη γέννηση Λούτβιχ Βαν Μπετόβεν τιμά με την συναυλία «EROICA – Ηρωική» στις 2 Οκτωβρίου 2020 η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αναφέρει ότι για αυτή τη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας η Ορχήστρα επιλέγει δύο «ηρωικά» έργα του μεγάλου συνθέτη, την 3η Συμφωνία και την Εισαγωγή Egmont.

Γραμμένα και τα δύο στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα, ταιριάζουν θαυμάσια στην περίσταση διότι ακριβώς η Εισαγωγή Egmont είναι εμπνευσμένη από την ηρωική αυτοθυσία του Ολλανδού Κόμη Εγκμόντ για την ανεξαρτησία του έθνους του, ενώ η αριστουργηματική «Ηρωική» Συμφωνία εξαίρει την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος.

Μαέστρος ο Γιώργος Κουντούρης. Υποστηρικτής ο Δήμος Λευκωσίας. Η συναυλία πραγματοποιείται με τη συνεισφορά του Ινστιτούτου Γκαίτε και αρχίζει στις 20.30.

Σημειώνεται ότι δεν θα γίνεται προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία των θεάτρων τη μέρα της συναυλίας και ως εκ τούτου όσοι επιθυμούν να παραστούν στη συναυλία καλούνται να εξασφαλίσουν εισιτήρια από πριν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση

H Βασιλική Κυπραίου τοποθετείται εντός του ηχοτοπίου που ο Βαγγέλης Γέττος δημιουργεί με ετερόκλητα όργανα και εκλεκτικές ατμόσφαιρες σε μια αυλή της Λευκωσίας.

«De profundis» του Oscar Wilde

Ένα μουσικό θεατρικό αναλόγιο με την ηθοποιό Βασιλική Κυπραίου και τον μουσικό Βαγγέλη Γέττο
Newsroom K
 |  ΜΟΥΣΙΚΗ