ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι καλύτερες ταινίες για τα Χριστούγεννα

Μια λίστα με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες-προτάσεις που θα σας μαγέψουν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και η ατμόσφαιρα στο σπίτι με το στολισμένο δέντρο και τα διάφορα γλυκίσματα έχει γίνει πολύ γιορτινή. Τι πιο ωραίο και απλό ταυτόχρονα, από το να κάτσεις με τους δικούς σου ανθρώπους στον καναπέ και να απολαύσεις μια από τις αξέχαστες χριστουγεννιάτικες ταινίες, που όλοι αγαπάμε να βλέπουμε ξανά και ξανά.

The Holiday

Έχει γίνει πλέον classic για τα Χριστούγεννα. Η ρομαντική κωμωδία του 2006 ακολουθεί δύο γυναίκες, την Iris και την Amanda, που, θέλοντας να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους, ανταλλάζουν σπίτια για μερικές μέρες. Τότε αρχίζουν οι ζωές και των δύο να αλλάζουν προς το καλύτερο. Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law και Jack Black πρωταγωνιστούν στην ταινία που έσπασε τα ταμεία και θα την βλέπουμε για πολλά χρόνια ακόμα.

2. The Polar Express

Ένα παιδί που δεν πιστεύει πολύ στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ξεκινά μια συναρπαστική διαδρομή για το Βόρειο Πόλο μέσω του Πολικού Εξπρες. Μέσα από τη διαδρομή παίρνει διάφορα μαθήματα ζωής όπως το ότι η μαγεία της ζωής δεν σβήνει ποτέ γι' αυτούς που πιστεύουν πραγματικά. Η φανταστική ταινία animation βασισμένη στο παιδικό βιβλίο του 1985, οπτικοποιήθηκε το 2004 και μαγεύει ακόμα, πάντα με τη φωνή του Tom Hanks σε διάφορους χαρακτήρες.

3. Four Christmases

Τα σχέδια για εξωτεικές διακοπές δεν υλοποιούνται. Γι' αυτό, ο Brad και η Kate πρέπει αναγκαστηκά να δώσουν το ''παρών'' τους σε τέσσερα οικογενειακά τρπέζια. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα Χριστούγεννα για το ζευγάρι δεν εξελίσσονται όπως ήλπιζε.

4. Just Friends

Σ' αυτή την ταινία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον Ryan Reynolds. O παχύσαρκος Chris προσπαθεί να πάρει τη φιλία του με την ωραία του σχολείου, Jamie, στο επόμενο στάδιο, αν και αυτή μοιάζει να τον βλέπει φιλικά και μόνο. Πολλά χρόνια μετά, ο ανανεωμένος Chris επιστρέφει στην πόλη του και τη συναντά ξανά, τα αισθήματά της όμως δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει.

5. The Nightmare Before Christmas

H φανταστική ταινία animation του Tim Burton δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Σε μια πόλη όπου κατοικούν διάφορα τέρατα, φαντάσματα και μάγισσες, ο Jack Skellington αναζητά το νόημα της ζωής αφού έχει βαρεθεί τη ρουτίνα. Τότε συναντά τo Christmastown και αποφασίζει να την κάνει δική του.

6. Just Like Heaven

O David είναι ένας άντρας που πρόσφατα έμεινε χήρος. Μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα και ανακαλύπτει πως εκεί νμένει ακόμα το φάντασμα της Elizabeth, μιας γυναίκας που δεν θυμάται πολλά από τη ζωή της και δεν ξέρει πως είναι φάντασμα! Όσο, μαζί, προσπαθούν να βρουν ποια είναι, ανακαλύπτουν πως δεν έχει πεθάνει ακόμα, ότι μπορεί να την σώσουν και πως ο χρόνος είναι εναντίον τους. Μια ρομαντική κωμωδία με τους Mark Ruffalo και Reese Witherspoon.

7. How the Grinch Stole Christmas

Κλασικό, ίσως από τις πλέον κλασικές ταινίες Χριστουγέννων. Βασισμένο στο παραμύθι του Dr. Seuss, ο Jim Carrey πρωταγωνιστεί σαν ο πράσινος Grinch που προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε τι Χριστουγεννιάτικο.

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση