ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διαψεύδει το ΥΠΑΝ ο ΘΟΚ - Αυτή είναι η ατάκα που έκοψε η Επιτροπή

Ο ΘΟΚ εκφράζει τη διαφωνία του με την αφαίρεση φράσης από παιδική παράσταση

ΚΥΠΕ

Σε απάντηση προς την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, για την παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», ο ΘΟΚ διευκρινίζει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε η φράση που αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του και δηλώνει τη διαφωνία του με την αφαίρεση φράσης από το κείμενο της παράστασης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η φράση «μπορεί ένα αγόρι να θέλει να είναι κορίτσι και ένα κορίτσι να θέλει να είναι αγόρι;», στην οποία αναφέρθηκε το ΥΠΑΝ, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε οποιαδήποτε παράσταση του έργου. Εξηγεί στη συνέχεια ότι η φράση που απομονώθηκε και αφαιρέθηκε με απόφαση της Επιτροπής, αναφέρει «Μπορεί ένα αγόρι να αγαπήσει ένα αγόρι και ένα κορίτσι να αγαπήσει ένα κορίτσι;».

Ο ΘΟΚ προσθέτει ότι διαφωνεί «με την απόφαση της Επιτροπής για την επιλεκτική απομόνωση και αφαίρεση της φράσης που υπήρχε και στις μαθητικές παραστάσεις μέχρι τις 7.12.2022», υπενθυμίζοντας ότι η παράσταση εμπεριέχει μεταξύ άλλων έννοιες και μηνύματα για τη φιλία, την αγάπη την ελευθερία έκφρασης των συναισθημάτων, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ομορφιά της πολυπολιτισμικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση