ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Λούλλες»: Ένα εμπλουτισμένο θεατρικό αναλόγιο

Βασίζεται σε αρχειακό υλικό από τα ΜΜΕ των δεκαετιών 1980 και 90 σε σχέση με τη δημόσια συζήτηση της εποχής για την ομοφυλοφιλία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Campos Culture and Arts παρουσιάζει την πρώτη εκδοχή του καινούργιου θεατρικού έργου «Λούλλες». Πρόκειται για ένα work in progress, ένα πείραμα, ένα εμπλουτισμένο θεατρικό αναλόγιο που θα παρασταθεί στις 1 και 2 Απριλίου στο Ξυδάδικο στη Λεμεσό και στις 6 Απριλίου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.23 του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.

Το έργο «Λούλλες», μια υποκειμενική ιστορία της γκέι κοινότητας στην Κύπρο των δεκαετιών του 1980 και 1990 μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, αποτελείται από παιχνίδια της μνήμης, απολαυστικές αναπαραστάσεις, καυστικούς μονόλογους με ευάλωτες προσωπικές στιγμές, και πειραματικό storyboarding σκηνών και εικόνων.

Το έργο βασίζεται σε αρχειακό υλικό από τα ΜΜΕ των δεκαετιών 1980 και 1990 σε σχέση με τη δημόσια συζήτηση της εποχής για την ομοφυλοφιλία, καθώς και σε μαρτυρίες μελών της γκέι κοινότητας για την προσωπική τους ζωή στη Λευκωσία και στη Λεμεσό κατά την ίδια περίοδο. Το δημιουργικό ensemble κτίζει την παράσταση με μεθόδους θεάτρου επινόησης (devised theatre), ενώ οι μονόλογοι συγγράφονται στα κυπριακά, αυτολεξεί, από τον σκηνοθέτη Διομήδη Κουφτερό και τον ηθοποιό Νεκτάριο Θεοδώρου, βασισμένοι σε συνεντεύξεις που πήραν οι ίδιοι.

 

Ομάδα

Σκηνογραφία: Ελένη Ιωάννου

Επί σκηνής: Νεκτάριος Θεοδώρου

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Διομήδης Κουφτερός

Κινηματογραφήσεις: Χαράλαμπος Βαρέλιας

Συγγραφή μονολόγων: Διομήδης Κουφτερός, Νεκτάριος Θεοδώρου

Παραγωγή: Campos Culture and Arts

 

Παραστάσεις

Σάββατο 1 Απριλίου και Κυριακή 2 Απριλίου, ώρα 8:30 μ.μ. στο Ξυδάδικο, στη Λεμεσό, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός (περιοχή εκκλησίας Αγίας Νάπας)

 

Πέμπτη, 6 Απριλίου, ώρα 8:30 μ.μ. στη Στέγη Χορού Λευκωσίας, Παρθενώνος 25, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία (παλιά Δημοτική Αγορά, Αγίουυ Ανδρέα)


Πληροφορίες/κρατήσεις

Τηλέφωνο 96529346, κλήσεις σε ώρες γραφείου ή SMS.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση