ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχία για το σπάνιο σύνδρομο που πλήττει παιδιά στη Βρετανία

Μεταξύ αυτών των συμπτωμάτων, περιλαμβάνεται και μία φλεγμονή σε πολλά συστήματα του οργανισμού, καθώς και συμπτώματα της κοινής γρίπης

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα για μία σπάνια αλλά επικίνδυνη αντίδραση του οργανισμού στα παιδιά, η οποία ενδέχεται να συνδέεται με τον νέο κορωνοϊό.

Η ειδοποίηση ήρθε μετά από σειρά αναφορών από μονάδες εντατικής θεραπείας στο Λονδίνο και άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες κάνουν λόγο για εμφάνιση ασυνήθιστων συμπτωμάτων σε παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Μεταξύ αυτών των συμπτωμάτων, περιλαμβάνεται και μία φλεγμονή σε πολλά συστήματα του οργανισμού, καθώς και συμπτώματα της κοινής γρίπης. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά αυτά παρουσίαζαν συμπτώματα παρόμοια αυτά του συνδρόμου τοξικού σοκ, στα οποία περιλαμβάνεται ο υψηλός πυρετός, η χαμηλή πίεση και η δυσκολία στην αναπνοή.

Επίσης, μερικά από αυτά παρουσίασαν και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, δηλαδή πόνο στην κοιλιά, εμετούς και διάρροια, καθώς και μυοκαρδίτιδα, ενώ εμφανίζουν και ασυνήθιστα αποτελέσματα σε εξετάσεις αίματος.

Ορισμένα από αυτά τα παιδιά, όχι όλα, εμφανίστηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό, ενώ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσα ακριβώς παιδιά έχουν παρουσιάσει τα παραπάνω συμπτώματα, με τον αριθμό όμως να είναι γνωστό, ότι είναι εξαιρετικά μικρός. Παιδιά με αντίστοιχα συμπτώματα έχουν αναφερθεί και στην Ιταλία και την Ισπανία.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας έστειλε σχετική ειδοποίηση στο βρετανικό κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για «αυξανόμενη ανησυχία» από ένα σύνδρομο που φέρεται να συνδέεται με τον κορωνοϊό και εμφανίζεται αποκλειστικά στα παιδιά, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ενδέχεται να προέρχεται και από κάποια άλλη μόλυνση, η οποία παραμένει αταυτοποίητη.

Μολαταύτα, όπως υπενθυμίζουν ορισμένοι ειδικοί, ελάχιστα παιδιά έχουν αρρωστήσει βαριά λόγω του κορωνοϊού, με στοιχεία από όλο τον κόσμο να υποδεικνύουν, ότι είναι η πληθυσμιακή ομάδα που έχει επηρεαστεί λιγότερο από τον COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση