ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:35
 

Ηχος και φως κατά του Αλτσχάιμερ;

Μια νέα μελέτη, δίνει σοβαρές ελπίδες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Newsroom Κ, Αθήνα

PAM BELLUCK/THE NEW YORK TIMES

Θα μπορούσαν τα μάτια των ανθρώπων και τα αυτιά τους να διορθώσουν την καταστροφή που έχει συντελεστεί στον εγκέφαλό τους από τη νόσο του Αλτσχάιμερ; Κοιτώντας απλώς σε φώτα που αναβοσβήνουν ή ακούγοντας ήχους που τρεμοπαίζουν;

Μια νέα μελέτη της οποίας ηγείται η διάσημη νευροεπιστήμων του ΜΙΤ Λι Χουέι Τσάι, δίνει σοβαρές ελπίδες προς αυτήν την κατεύθυνση. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ποντίκια που έχουν συμπτώματα ανάλογα με αυτά της νόσου Αλτσχάιμερ όταν εκτεθούν σε φωτορυθμικά και ήχους που ανοιγοκλείνουν, παρουσιάζουν βελτιωμένες νοητικές λειτουργίες, ενώ ταυτόχρονα φθίνουν τα τοξικά επίπεδα πρωτεϊνών τους που σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ.

Επιπλέον, η ηχητική επένδυση φαίνεται ότι έκανε τα ποντίκια να έχουν καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της κατανόησης και της μνήμης, όπως την πλοήγηση και την αναγνώριση αντικειμένων. Ασφαλώς οι άνθρωποι δεν είναι ποντίκια. Πολλά από τα φάρμακα που βοήθησαν τα ποντίκια με συμπτώματα Αλτσχάιμερ δεν αποδείχθηκαν εξίσου ευεργετικά για τους πάσχοντες από τη νόσο, η οποία σημειωτέον πλήττει 44 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 5,5 εκατομμύρια είναι Αμερικανοί.

Παράλληλα, επειδή η τεχνική δεν έχει μακροπρόθεσμες επιδράσεις, τα αποτελέσματα ατονούν μια εβδομάδα αφότου έχουν σταματήσει τα ερεθίσματα, οποιαδήποτε θεραπεία προκύψει από την έρευνα θα πρέπει να επαναλαμβάνεται συστηματικά. Ωστόσο, το γεγονός ότι η μη παρεμβατική καθημερινή έκθεση στο φως και στον ήχο δύναται να έχει τόσο σημαντικά αποτελέσματα σε ποντίκια, αποτελεί επαρκή λόγο αισιοδοξίας για πολλούς επιστήμονες. «Είναι συναρπαστικό, το πιστεύω», λέει ο δρ Λέναρντ Μούκε, διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογικών Ασθενειών του Γκλάντστοουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αυξήθηκε σημαντικά η βιομηχανική παραγωγή

«Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:59

Με άνοδο έκλεισε την Μ. Πέμπτη το ΧΑΚ

« Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  04:56

Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο απολογισμός των νεκρών στη Σρι Λάνκα

« Προσφέρω 2% αξιόπιστο δάνειο σήμερα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
matto gregio  |  04:52

Επτά φόνους ομολόγησε ο 35χρονος «Ορέστης»

«φέρει και η βουλή τις ευθύνες της και περισσότερο εκείνοι που τώρα φωνάζουν γιατί 2 φορές αρνήθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  21:20

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο φορέας δημόσιας υγείας της Αγγλίας συνιστά τη μείωση στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος και την άμεση αλλαγή των διατροφικών συνηθειών.

Επικίνδυνο το κόκκινο κρέας

Για κάθε 10.000 άτομα που κατανάλωναν 21 γραμμάρια κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος ημερησίως, 40 διαγιγνώσκονται με ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΥΓΕΙΑ
X