ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κυριακίδου: Επιτακτική ανάγκη συνέχισης του εμβολιασμού ενόψει και της γρίπης

Χρειάζεται άμεση δράση ώστε να αντιμετωπιστεί ο δισταγμός που παρατηρείται ανάμεσα στους πολίτες για τη χορήγηση των εμβολίων, είπε

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Αναχωρεί σήμερα για τη Σλοβενία η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου, ώστε να παραστεί στην ανεπίσημη Σύνοδο των Υπουργών Υγείας, η οποία αναμένεται να εξετάσει σημαντικά θέματα που άπτονται του τομέα της Υγείας.

Ανάμεσα στα κρίσιμα θέματα που θα συζητήσουν οι Υπουργοί Υγείας, η Σλοβενική Προεδρία και η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου είναι προετοιμασία των κρατών μελών για το χειμώνα, προς αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Οι Υπουργοί και η Επίτροπος θα εστιάσουν στις προκλήσεις και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στα κράτη μέλη, καθώς και στη νέα εμβληματική για την ΕΕ πρωτοβουλία HERA- η οποία θα θέσει την Ευρώπη ένα βήμα μπροστά από επερχόμενες διασυνοριακές κρίσεις υγείας στο μέλλον.

Σε δηλώσεις της, λίγο πριν την αναχώρηση της η Επίτροπος ανέφερε ότι «ενώ έχουμε ήδη ξεπεράσει το φράγμα του 75% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, χάρη την κοινή Ευρωπαϊκή Στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει, θα πρέπει να εργαστούμε εντατικά για ψηλότερο ποσοστό, ιδιαίτερα στις χώρες που παρατηρείται πιο χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στα κράτη μέλη με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, παρατηρείται αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία. Χρειάζεται άμεση δράση ώστε να αντιμετωπιστεί ο δισταγμός που παρατηρείται ανάμεσα στους πολίτες για τη χορήγηση των εμβολίων τα οποία είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικά και ασφαλή».

«Η ανάγκη αυτή καθίσταται πιο επιτακτική ενόψει του χειμώνα και της γρίπης που αναμένεται», ανέφερε η Επίτροπος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Σε ότι αφορά τη HERA η Επίτροπος τόνισε ότι η «πανδημία έχει αναδείξει την χρησιμότητα και την ουσιαστική διαφορά που μπορεί να επιφέρει η από κοινού αντιμετώπιση σοβαρών προκλήσεων υγείας. Ανάμεσα σε άλλα η HERA θα ενδυναμώσει τη δυνατότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις στο μέλλον, ανάμεσα σε άλλα παρέχοντας ισότιμα και άμεσα στα κράτη μέλη πρόσβαση σε φάρμακα, εμβόλια και άλλα ιατρικά εφόδια».    

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση