ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα συμπτώματα του κορωνοϊού επισημαίνει έρευνα στη Βρετανία

Ποια είναι τα συμπτώματα

ΚΥΠΕ

Νέα έρευνα στη Βρετανία επισημαίνει ότι τη αίσθηση κρύου, η απώλεια όρεξης, ο πονοκέφαλος και οι μυϊκοί πόνοι μπορούν να συνιστούν ένδειξη προσβολής από τον κορωνοϊό.

Η εκτίμηση προκύπτει από τη μεγάλης κλίμακας τακτική έρευνα REACT του Imperial College του Λονδίνου και περιλαμβάνει ανάλυση ρινοφαρυγγικών δειγμάτων και απαντήσεων των πολιτών σε ερωτηματολόγιο από τον Ιούνιο έως και τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι όσο περισσότερα συμπτώματα εκδηλώνει κανείς, τόσο πιθανότερο είναι να διαγνωστεί θετικός στον ιό. Παρόλα αυτά, το 60% των επιβεβαιωμένων φορέων που συμμετείχαν στην έρευνα δεν εμφάνισαν κανένα σύμπτωμα κατά την εβδομάδα πριν από την εξέτασή τους.

Μέχρι στιγμής ο επίσημος κατάλογος συμπτωμάτων της COVID-19 περιλαμβάνει τον υψηλό πυρετό, τον νέο και επίμονο βήχα, την απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Οι πονοκέφαλοι αναφέρθηκαν κυρίως από ανήλικους φορείς, οι οποίοι ήταν λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν πυρετό και επίμονο βήχα.

Η απώλεια όρεξης επηρέασε περισσότερο τους ηλικίας 18 έως 54 ετών, όπως και τους άνω των 55, ενώ η ηλικιακή ομάδα 18-54 συχνά ανέφερε και μυϊκούς πόνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση