ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:07
 

Οι 20χρονοι δεν είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες από τη Γαλλία και την Ιταλία για νέους ανθρώπους που αρρωσταίνουν βαριά από τον κορωνοϊό ή βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Newsroom Κ, Αθήνα

Περίπου το 20% των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΗΠΑ, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, είναι νέοι ενήλικες, ηλικίας 20 έως 44 ετών. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα σε 2.500 ασθενείς που εκπονήθηκε από τους ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης (CDC). Η μελέτη που δόθηκε την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, στη δημοσιότητα, διαπίστωσε ότι, όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη, οι πιο ηλικιωμένοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά και να πεθάνουν.

Ωστόσο, μεταξύ των 508 κρουσμάτων που χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ, το 20% ήταν ηλικίας ανάμεσα στα 20 και τα 44 χρόνια, ενώ το 18% ήταν ηλικίας 45-54 ετών.

Φυσικά, το μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλειών (26%) αφορούσαν άτομα 65-84 ετών. Ταυτόχρονα, οι μισοί από τους 121 ασθενείς, που τελικά κατέληξαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ήταν ενήλικες νεότεροι των 65 ετών, με το 36% να είναι μεταξύ 45 και 64 ετών και το 12% μεταξύ 20 και 44 ετών.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η μελέτη δεν καθορίζει αν πιο νεαρά κρούσματα που ασθένησαν βαριά, έπασχαν και από υποκείμενα νοσήματα ή είχαν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι ήταν πιο ευάλωτα στη λοίμωξη.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Κολούμπια, Στίβεν Μορς, τονίζει ότι «όλοι πρέπει να δώσουμε προσοχή στις διαπιστώσεις της μελέτης. Στο στόχαστρο δεν βρίσκονται μόνο
οι ηλικιωμένοι».

Ηδη, η δρ Ντέμπορα Μπιρξ, συντονίστρια της ομάδας κρούσης κατά του κορωνοϊού του Λευκού Οίκου ζήτησε από τους πιο νέους σε ηλικία Αμερικανούς να περιορίσουν τις συναθροίσεις και τις κοινωνικές επαφές και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους άλλους.

Δεν έκρυψε ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες από τη Γαλλία και την Ιταλία για νέους ανθρώπους που αρρωσταίνουν βαριά από τον κορωνοϊό ή βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταδώσετε τον κορωνοϊό σε κάποιον που έχει και άλλα ιατρικά προβλήματα, χωρίς κανείς να το ξέρει και να προκαλέσετε ένα απόλυτα καταστροφικό αποτέλεσμα», τόνισε.

Μία πρόσφατη κινεζική έρευνα είχε υποδείξει, εξάλλου, ότι ακόμα και τα παιδιά κινδυνεύουν από τις επιπλοκές του COVID-19, με πιο ευάλωτα τα βρέφη ενός έτους και τα νήπια μέχρι πέντε ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X