ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τιμητική ανακήρυξη της Δρος Φρόσως Οικονομίδου Χατζηλούκα σε Fellow του Ινστιτούτου Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT) των ΗΠΑ

Η Λέκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τιμάται για την 40χρονη καριέρα και τη συνεισφορά της στην επιστήμη τροφίμων

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι η Δρ Φρόσω Οικονομίδου Χατζηλουκά, ένα αξιόλογο μέλος του διδακτικού του προσωπικού, έχει τιμηθεί με τον υψηλού κύρους τίτλο του Fellow, από το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT) των ΗΠΑ. Η αναγνώριση αυτή απονέμεται σε άτομα που έχουν επιδείξει εξαιρετική καριέρα και σημαντική συνεισφορά στο επάγγελμα της επιστήμης και της τεχνολογίας τροφίμων.

Η Δρ Χατζηλουκά, η οποία είναι έκτακτη Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας την τελευταία δεκαετία, προτάθηκε για την τιμή αυτή από τη Δρα Mary K. Schmidl, του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και τον Καθηγητή Κυριάκο Φελέκκη, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η υποψηφιότητά της εγκρίθηκε στη συνέχεια από την κριτική επιτροπή των υποτρόφων του IFT, γεγονός που αποτελεί απόδειξη των εξαιρετικών επιτευγμάτων και της ηγετικής της θέσης στον τομέα.

Με μια διακεκριμένη καριέρα που καλύπτει πάνω από 40 χρόνια στη διοίκηση, στην Δημόσια υπηρεσία, την εκπαίδευση, την έρευνα και την εθελοντική εργασία, η Δρ Χατζηλουκά έχει επιφέρει σημαντικές επιδράσεις στην πολιτική τροφίμων, την εκπαίδευση και τα πρότυπα. Ειδικότερα, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση υποχρεωτικών προτύπων τροφίμων κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Υπεύθυνη για τα πρότυπα τροφίμων στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αρχής γενομένης από το 1980.

Ο αντίκτυπος της συνεισφορά της Δρος Χατζηλουκά επεκτείνεται, όμως, και σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση του εκπαιδευτικού κέντρου Ατσάς, μιας πιστοποιημένης μονάδας επαγγελματικής κατάρτισης, που επικεντρώνεται στη βιώσιμη γεωργία και την ασφάλεια των τροφίμων. Ως Διευθύντρια του Κέντρου, έχει επιβλέψει πολυάριθμα σεμινάρια και εκδηλώσεις με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των επαγγελματιών του τομέα των τροφίμων.

Εκτός από τις επαγγελματικές της προσπάθειες, η Δρ Χατζηλουκά έχει αφιερωθεί στην εθελοντική εργασία, ιδίως ιδρύοντας και προεδρεύοντας του Κυπριακού Συνδέσμου Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων για 15 χρόνια. Οι προσπάθειές της υπήρξαν καθοριστικές για την αναβάθμιση του επαγγέλματος της επιστήμης τροφίμων στην Κύπρο, με αποκορύφωμα τη δημιουργία ενός αξιοσέβαστου συμβουλίου εγγραφής για τον τομέα.

Το IFT Fellows Recognition Forum και η Τελετή Απονομής Βραβείων, όπου θα αναγνωριστεί επίσημα η Δρ Χατζηλουκά, έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου 2024, στο McCormick Place στο IFT FIRST Theater, στο Σικάγο, Ιλινόις, των ΗΠΑ. Η εκδήλωση αυτή υπόσχεται να είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον εορτασμό της συμβολής της στην παγκόσμια κοινότητα της επιστήμης των τροφίμων.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στη Δρα Χατζηλουκά γι’ αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα και προσβλέπει στη συνεχή συμβολή της στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας τροφίμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση