ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Xάπι Pfizer: Προστασία 89% από σοβαρή Covid έδειξαν οι κλινικές δοκιμές

Tο χάπι της Pfizer εμφανίζεται πιο αποτελεσματικό από το αντίστοιχο της εταιρείας Merck

Kathimerini.gr

Yψηλή αποτελεσματικότητα κατά πιθανής νοσηλείας από Covid παρουσίασε το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού, στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών.

Σύμφωνα με τη Pfizer, το φάρμακο, το οποίο θα πωλείται υπό τον ονομασία Paxlovid, εμφάνισε ποσοστό αποτελεσματικότητας 89%, χορηγούμενο τρεις ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Ανακοινώθηκε μάλιστα πως η ανεξάρτητη επιτροπή επιστημόνων που παρακολουθούσε την κλινική μελέτη, πρότεινε οι έρευνες να σταματήσουν νωρίτερα, καθώς η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στους ασθενείς αποδείχθηκε «ιδιαίτερα πειστική».

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει τα δεδομένα της μελέτης στον FDA το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης για επείγουσα χρήση.

Ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο CNBC, προσδιόρισε μάλιστα το χρονικό πλαίσιο κατάθεσης του αιτήματος προς τον FDA «πριν από την ημέρα των Ευχαριστιών», που φέτος ειναι στις 25 Νοεμβρίου.

Με βάση τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν το χάπι της Pfizer εμφανίζεται πιο αποτελεσματικό από το αντίστοιχο της εταιρείας Merck, το οποίο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία έγκρισης από τον FDA.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση