ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκινά εμβολιασμός ΗPV και σε αγόρια

Ειδικοί επισήμαναν ότι χάρη στους εμβολιασμούς θα μπορέσουν να προληφθούν περίπου 64.000 περιπτώσεις καρκίνου

Newsroom Κ, Αθήνα

O εμβολιασμός όλων των αγοριών ηλικίας 12 έως 13 ετών στη Βρετανία με το εμβόλιο κατά του ιού HPV (του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων), που γίνεται και κατά της εμφάνισης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, πρόκειται να αποτρέψει την εμφάνιση καρκίνου σε 29.000 άνδρες στη Βρετανία μέσα στα επόμενα 40 χρόνια. Με τον εμβολιασμό μπορεί να αποφευχθεί η εμφάνιση καρκίνων στον τράχηλο, στο στόμα, στον πρωκτό και στα γεννητικά όργανα και στους άνδρες.

Ανακοινώνοντας την επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού και στα αγόρια, έντεκα χρόνια αργότερα, ειδικοί του οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) επισήμαναν ότι χάρη στους εμβολιασμούς θα μπορέσουν να προληφθούν περίπου 64.000 περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και σχεδόν 50.000 περιπτώσεις άλλων καρκίνων έως το 2058, δηλαδή 50 χρόνια μετά την έναρξη στη Βρετανία του προγράμματος εμβολιασμού κατά του HPV στα κορίτσια. Ερευνες έχουν δείξει ότι από το 2008, οπότε ξεκίνησε στη Βρετανία ο εμβολιασμός των κοριτσιών κατά του HPV, οι μολύνσεις από κάποιους βασικούς τύπους του ιού έχουν μειωθεί κατά 86% στις ηλικίες 16-21 ετών στην Αγγλία. Αλλη έρευνα, που διεξήχθη στη Σκωτία, έδειξε ότι το εμβόλιο μείωσε τις προκαρκινικές αλλοιώσεις στις γυναίκες έως και κατά 71%.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τον βρετανικό υγειονομικό φορέα, τα αγόρια ηλικίας 12 και 13 ετών σε Αγγλία, Βόρεια Ιρλανδία και Ουαλία, μαζί με τα αγόρια 11 και 12 ετών στα γυμνάσια της Σκωτίας, θα μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από την αρχή του επόμενου σχολικού έτους. Προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρης ανοσία στον επικίνδυνο ιό, είναι αναγκαίο κάθε παιδί να επαναλάβει τον εμβολιασμό σε δύο δόσεις. Η προστασία που παρέχει το εμβόλιο διαρκεί τουλάχιστον μία δεκαετία, αλλά οι γιατροί πιθανολογούν ότι η διάρκειά της είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού των κοριτσιών έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχές. Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται, από το εμβόλιο έχουν ωφεληθεί και τα αγόρια, καθώς δεν προσβλήθηκαν από τον ιό. Ετσι, οι γιατροί αποφάσισαν ότι πρέπει να προσφερθεί το εμβόλιο και σε αγόρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση