ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άλλα έλεγε ως αντιπρόεδρος ο Νικόλας, άλλα σήμερα

Σε επιστολή του προς τον τότε πρόεδρο Μ.Καρογιάν σημείωνε ότι στο καταστατικό δεν αποφασίζει ο Πρόεδρος για όλα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κρατάει χρόνια η κόντρα Νικόλα Παπαδόπουλου και Μάριου Καρογιάν όπως όλα δείχνουν με τους ρόλους βεβαίως να αντιστρέφονται σήμερα.

Το 2010, ο τότε αντιπρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος κατάγγελλε στον Μάριο Καρογιάν ότι έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τη θέση του, την ίδια στιγμή που ο τελευταίος υποστήριζε τον ενιαίο λόγο. Επιστολή που δημοσιεύει η «Κ» καταδεικνύει πως άλλα έλεγε ο Νικόλας Παπαδόπουλος πριν από οκτώ χρόνια όταν βρισκόταν στη θέση του αντιπροέδρου και ηγείτο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εναντίον του Μάριου Καρογιάν και άλλα φαίνεται πως υποστηρίζει σήμερα.

Σύμφωνα με επιστολή, του τότε αντιπρόεδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου προς τον Μάριο Καρογιάν ο οποίος του ζητούσε να υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος, ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήριζε «επουσιώδη» τα περί ενιαίου πολιτικού λόγου και τον καλούσε να επικεντρωθεί στα πραγματικά πολιτικά και λειτουργικά προβλήματα του κόμματος. Στην επιστολή επεσήμαινε πως πουθενά στο καταστατικό δεν αναφέρεται πως αξιωματούχοι του κόμματος δεν πρέπει να τοποθετούνται για τις τρέχουσες εξελίξεις ιδιαίτερα στο κυπριακό και σημειώνει πως «δεν είμαι διατεθειμένος να εκχωρήσω αυτό το δικαίωμα που μου παραχωρεί το καταστατικό του κόμματος και ο κόσμος του ΔΗΚΟ».

«Ούτε και γνωρίζω εάν υπάρχει οποιαδήποτε πρόνοια στο καταστατικό που να προνοεί ότι υπάρχει ‘επίσημο ΔΗΚΟ’ που αποφασίζει από μόνο του ποιες είναι οι ‘επίσημες θέσεις’ του κόμματος και ποιοι συμμορφώνονται με αυτές. Το ότι ο Πρόεδρος του κόμματος εκπροσωπεί το κόμμα είναι αναντίλεκτο. Το καταστατικό μας όμως πουθενά δεν προνοεί ότι ο Πρόεδρος αποφασίζει από μόνος του για το κόμμα» σημείωνε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Παράπονα εξέφραζε και για την λειτουργία των συλλογικών οργάνων. «Τα συλλογικά όργανα του κόμματος για λόγους που μόνο εσύ γνωρίζεις απλά δεν συγκαλούνται. Η γραμματεία έχει καταργηθεί και το εκτελεστικό γραφείο συγκαλείται σποραδικά και καθυστερημένα για να καταπιαστεί με σωρεία συσσωρευμένων ζητημάτων με αποτέλεσμα οι συνεδρίες του να καθίστανται μη παραγωγικές» σημείωσε προσθέτοντας πως «οι εξελίξεις τρέχουν και δεν περιμένουν τα όργανα του ΔΗΚΟ επομένως εμείς που έχουμε εκλεγεί από τη βάση του κόμματος για να σχολιάζουμε και να τοποθετούμαστε αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις και όλα τα πολιτικά ζητήματα οφείλουμε να το πράττουμε όπως οι ίδιοι κρίνουμε καλύτερα αφού δεν έχουμε οποιαδήποτε καθοδήγηση και κατεύθυνση από το κόμμα». Εξέφρασε παράλληλα τη διαφωνία του με το γεγονός ότι «επειδή τα συλλογικά όργανα του κόμματος αδρανούν στην εξέταση και αντιμετώπιση τέτοιων δραματικών εξελίξεων στο εθνικό θέμα, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να επιδεικνύουμε την ίδια αδράνεια και σιωπή».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως παρόμοια παράπονα εκφράζονται σήμερα από την εσωκομματική αντιπολίτευση. Τα αποβληθέντα στελέχη μιλούν για παραγκωνισμό των συλλογικών οργάνων, καθώς δεν πέρασε μέσα από τα συλλογικά όργανα, ούτε η υποβολή υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου, ούτε το ζήτημα συνεργασίας με τα άλλα κόμματα του χώρου αλλά ούτε και η «νέα στρατηγική». Όπως σημειώνεται δεν συγκλήθηκε μέχρι τώρα πολιτικό συνέδριο στο κόμμα για να γίνει απολογισμός της ηγεσίας.

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση