ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανανεώνει τη θητεία του ο Νικόλας

Χωρίς ανθυποψήφιο εκλέγονται ως γενικός γραμματέας ο Άθως Αντωνιάδης και ο Φύτος Κωνσταντίνου ως οργανωτικός

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Και επίσημα πρόεδρος του ΔΗΚΟ για δεύτερη πενταετία είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος καθώς κανείς πλην του ιδίου δεν υπέβαλε υποψηφιότητα για την Προεδρία του κόμματος κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Χωρίς ανθυποψήφιο εκλέγεται ο Άθως Αντωνιάδης ως γενικός γραμματέας και ο Φύτος Κωνσταντίνου ως γενικός οργανωτικός. 

Νικόλας: Ζητώ ανανέωση

Μετά και την επανεκλογή του άνευ ανθυποψηφίου εξέφρασε την ετοιμότητά του να συνεχίσει πιο δυναμικά τη σκληρή δουλειά τόσο στη βουλή αλλά και στο κυπριακό. 

"Θέλω από τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη, τα μέλη και συνολικά τον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου. Αυτή η εμπιστοσύνη, η οποία εκφράστηκε και σήμερα μέσω της άνευ ανθυποψηφίου επανεκλογής μου στην Προεδρία του Κόμματος, εναποθέτει στους ώμους πρόσθετη ευθύνη και πρόσθετο χρέος, απέναντι στον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος. Διαβεβαιώνω όλους τους συναγωνιστές μου και όλες τις συναγωνίστριες μου, ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι την καθημερινή πολιτική δράση μας. Με ενότητα και συλλογικότητα. Με συνέπεια και υπευθυνότητα. Με καθαρές θέσεις και σύγχρονες λύσεις. Εντός και εκτός Βουλής. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ενορία, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη. Δίπλα στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες. Για ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και απελευθέρωση της πατρίδας μας. Για οικονομική ανάπτυξη και για κοινωνική δικαιοσύνη. Για την ευημερία όλων των πολιτών" σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Σε δηλώσεις του , ανέφερε ότι υπέβαλε και επίσημα, με ιδιαίτερη συγκίνηση την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου του κόμματος, του οποίο τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχε την τιμή να ηγείται.

«Δώσαμε μαζί με τους φίλους, τους υποστηρικτές, τα στελέχη, την ηγεσία, δύσκολους εκλογικούς αγώνες. Μαζί εργαστήκαμε με υπευθυνότητα και συλλογικότητα εντός και εκτός της Βουλής για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών αυτού του τιμημένου κόμματος. Σήμερα ζητώ την ανανέωση της δημοκρατική εντολής για να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε.

«Για να συνεχίσουμεμε την ίδια συλλογικότητα και υπευθυνότητα «να εργαζόμαστε για την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, για την ενίσχυση του κεντρώου χώρου, για την αντιμετώπιση των αδικιών της κοινωνίας μας, για τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια, την πάταξη της διαπλοκής, της διαφθοράς, για να συνεχίσουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και της απελευθέρωσης της πατρίδας μας. Για να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

 

 

Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, όπως ήταν αναμενόμενο υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνος Μουσιούττας. 

"Με πλήρη σεβασμό και εκτίμηση προς τα στελέχη, τα μέλη αλλά και το σύνολο του υπερήφανου κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος, υπέβαλα σήμερα την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος.
Στόχος μου δεν είναι άλλος από τη συνεισφορά μου στην ενότητα, στην αναδόμηση καθώς και στην ενδυνάμωση του κόμματος μας.
Η ηγεσία του κόμματος πρέπει να βρίσκεται δίπλα αλλά και μαζί με τη βάση. Η ηγεσία του κόμματος πρέπει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και επί μονίμου βάσεως να βρίσκεται κοντά στον κόσμο. Προσωπική μου δέσμευση και από τη νέα αυτή τιμητική θέση είναι πως θα συνεχίσω να υπηρετώ καθημερινά αυτόν τον υπερήφανο Δηκοϊκό κόσμο. Θα συνεχίσω κάτι που για δεκαετίες έμαθα να κάνω , με σοβαρότητα, ταπεινότητα και μέσα σε συναινετικό πνεύμα θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του κόμματος μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσιούττας.

 Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που κατέθεσα σήμερα την υποβολή της υποψηφιότητάς μου για αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, ανέφερε σε δηλώσεις της η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Μετά από μία πορεία πολλών ετών που ξεκινά από τα φοιτητικά μου χρόνια κατά τη διάρκεια της οποίας με τίμησαν οι συναγωνιστές με τη ψήφο τους πολλές φορές διεκδικώ σήμερα ξανά την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί τους, επεσήμανε η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Το ΔΗΚΟ προχωρά μπροστά με καθαρές θέσεις και σύγχρονες λύσης σημείωσε. 


 

Περισσότεροι οι αντιπροέδροι

Έξι τελικά θα είναι οι υποψήφιοι για την θέση των τριών αντιπροέδρων, καθώς Αντώνης Αντωνίου. Χρίστος Ορφανίδης, Αλέκος Τρυφωνίδης, Μιχάλης Δαμιανός Λοϊζος Λοϊζου και ο αντιδημαρχος Πολεμιδιών Μιχάλης Κουκλής. 

Οι υποψηφιότητες για το 15μελές εκτελεστικό γραφείο ανέρχονται στις 23. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος που υπέβαλε την υποψηφιότητά του ήταν ο στενός συνεργάτης του Νικόλα Παπαδόπουλου Χρύσης Παντελίδης, ο οποίος και διεκδικεί θέση στα συλλογικά όργανα για πρώτη φορά. 

 

Προηγούμενη ενημερωση

Σε εσωκομματική προεκλογική περίοδο μπαίνει το ΔΗΚΟ, καθώς πραγματοποιείται το πρωί της Παρασκευής η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου, του Αναπληρωτή Προέδρου, των τριών Αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα και του Οργανωτικού Γραμματέα, τις υποψηφιότητες για τις 15 αιρετές θέσεις του Εκτελεστικού Γραφείου τις υποψηφιότητες για τις θέσεις του Προέδρου Επαρχιακής Επιτροπής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και των Επαρχιακών Επιτροπών. Όπως όλα δείχνουν οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα, δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τον συνωστισμό ενδιαφέροντος άλλων εποχών.

Χωρίς ανθυποψήφιο;

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος υπέβαλε και επίσημα την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία του ΔΗΚΟ. Όπως επεσήμανε κατά την προηγουμενη πενταετία έδωσαν μία σκληρή μάχη τόσο για το κυπριακό αλλά και εντός βουλής. Όπως επεσήμανε, στην επόμενη θητεία θα δώσει έμφαση στην πάταξη της διαπλοκής, στη σωστή λύση του κυπριακού αλλά και στην ανάπτυξη της οικονομίας

Αν και μέχρι την υστάτη, συζητείτο το κατά πόσο κάποιος θα βρεθεί απέναντι από τον Νικόλα Παπαδόπουλο για τη θέση του προέδρου, φαίνεται πως τελικώς ο ίδιος θα είναι ο μόνος υποψήφιος. Ένα αποτέλεσμα που συνδέεται άμεσα και με το γεγονός ότι η μεγάλη μερίδα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κ. Παπαδόπουλου, έχει διαγραφεί και συνεπώς αποδυναμωθεί εντός του κόμματος.

Αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τη θέση του προέδρου αλλά και τις υπόλοιπες θέσεις της ανώτατης πυραμίδας. Ούτε για τη θέση του γενικού γραμματέα αναμένεται να υπάρξει ανθυποψήφιος του Άθου Αντωνιάδη, αν και ο δημοτικός σύμβουλος του Στροβόλου Μιχάλης Ιερείδης έδειξε αρχικά ενδιαφέρον. Το ίδιο και για τη θέση του γενικού οργανωτικού ενδιαφέρεται μόνο ο Φύτος Κωνσταντίνου.

Σε ό,τι αφορά την αντιπροεδρία του κόμματος, διαφαίνονται επί του παρόντος σίγουρα τέσσερις υποψήφιοι για τις τρεις θέσεις και συγκεκριμένα οι Χρίστος Ορφανίδης, Αντώνης Αντωνίου, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μιχάλης Δαμιανός. Πλην του κ. Τρυφωνίδη ο οποίος πολλές φορές διαφώνησε με την ηγεσία του κόμματος, οι υπόλοιποι υποψήφιοι θεωρούνται στελέχη που ευθυγραμμίζονται πλήρως με την πολιτική Νικόλα Παπαδόπουλου.

Το μεγάλο πάντως ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη θέση του δεύτερου τη τάξει όπου Μαρίνος Μουσιούττας και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου διεκδικούν τη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Ο Μαρίνος Μουσιούττας έχει από καιρό εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να καλύψει έδαφος στον προεκλογικό. Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου από την άλλη επέλεξε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της αμέσως μετά το καταστατικό συνέδριο, χάνοντας στην ουσία πολύτιμο χρόνο. Το γεγονός όμως ότι η κα Ερωτοκρίτου αποτελεί στενή συνεργάτη του Νικόλα Παπαδόπουλου θεωρείται από πολλούς πως η απόφασή της να διεκδικήσει, έτυχε της εύνοιας και της ευλογίας του ΔΗΚΟϊκού Προέδρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο κ. Καλίν εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα» θα γίνουν τα βήματα «προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». Φωτογραφία από ΚΥΠΕ.

Μεικτά μηνύματα από Άγκυρα

Ο Ερντογάν, έκανε μεν αναφορά σε επιλογή της διπλωματίας από μέρους της Άγκυρας, απέδωσε δε στην ελληνική πλευρά «προκλήσεις ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ