ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σκάνδαλο βιασμού καταγγέλλει η Μις Σενεγάλη 2020, άλλες 300 μηνύσεις

To νεαρό μοντέλο καταγγέλει ότι τη νάρκωσαν και τη βίασαν σε ένα ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς στην οποία την είχε προσκαλέσει η διοργανωτική Επιτροπή

must.com.cy

Περισσότερες από 300 γυναίκες από τη Σενεγάλη κατέθεσαν σήμερα στο Ντακάρ μηνύσεις σε βάρος της προέδρου της διοργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού Μις Σενεγάλη, την οποία κατηγορούν για "εξύμνηση του βιασμού".

Σε συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η Μις Σενεγάλη 2020 Ndèye Fatima Dione, 20 ετών, αποκάλυψε πως τη νάρκωσαν και τη βίασαν σε ένα ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς στην οποία την είχε προσκαλέσει η διοργανωτική Επιτροπή.

Έμεινε έγκυος και σήμερα είναι μητέρα ενός μωρού 5 μηνών, του οποίου αγνοεί τον πατέρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Την επομένη των αποκαλύψεων της Ndèye Fatima Dione η πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής της Μις Σενεγάλης, Αμίνα Μπαντιάνε δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι "ένας βιασμός εμπλέκει δύο ανθρώπους". "Εάν κάποιος σε βιάζει, εσύ ψαχνόσουν. Είναι ενήλικη", είπε.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις καταδίκης από γυναίκες και οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών.

"Περισσότερες από 300 μηνύσεις έχουν κατατεθεί έως τη στιγμή που αποχωρούσαμε από το δικαστήριο, νωρίς το απόγευμα. Διατυπώθηκε μια ιδέα συλλογικής αγωγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κλήθηκαν όσες συμφωνούσαν να συμπληρώσουν το έντυπο και να συναντηθούμε στο δικαστήριο για να καταθέσουμε τη μήνυση", είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Χουρέγε Τιάμ Πρεϊρά, μέλος της Συλλογικότητας των Γυναικών που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να συναντήσουν τον εισαγγελέα.

"Είναι ένας τρόπος να υποκινείς τους βιαστές να συνεχίσουν και να βάζουν σε κίνδυνο τα κορίτσια", τόνισε.

Επιπλέον της μήνυσης για "εξύμνηση του βιασμού", οι ενάγουσες ζητούν την αφαίρεση της άδειας της διοργανώτριας του διαγωνισμού ομορφιάς και αξιώνουν από το κράτος να αναθέσει τη διοργάνωσή του σε "πρόσωπα που σέβονται περισσότερο τα δικαιώματα της γυναίκας", ανέφερε η Πρεϊρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση