ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύλληψη Τούρκου στο Κιργιστάν για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού

Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος μετά από απαίτηση της Άγκυρας

Το βράδυ της Τρίτης, η ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ» μετέδωσε την πληροφορία ότι οι αρχές του Κιργιστάν προχώρησαν στην προσωρινή κράτηση του Τούρκου καθηγητή Ερχάν Αρίκλι, ο οποίος εμπλέκεται στις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι αρχές του Κιργιστάν προχώρησαν στη σύλληψη του Αρίκλι στο διεθνές αεροδρόμιο «Μάνας» του Μπισκέκ.

Η «Ραντικάλ» τονίζει ότι το όνομα του Αρίκλι περιλαμβάνεται στη λίστα των 11 υπόπτων που εμπλέκονται στις δολοφονίες των Σολωμού και Ισαάκ, την οποία έχουν παραδώσει οι κυπριακές αρχές στην Interpol.

Η είδηση της σύλληψης του Αρίκλι σήμανε κόκκινο συναγερμό στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Η Άγκυρα επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές του Κιργιστάν και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Αρίκλι.

Σύμφωνα με τη «Ραντικάλ», η Άγκυρα προβληματίζεται για την ενδεχόμενη παράδοση του Αρίκλι από τις αρχές του Κιργιστάν στις κυπριακές αρχές. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι, το βράδυ της Τρίτης, οι αρχές του Κιργιστάν άφησαν ελεύθερο τον συλληφθέντα μετά από μια συνοπτική διαδικασία ανάκρισης.

Ο Ερχάν Αρίκλι είναι πολίτης της Τουρκίας. Στην Κύπρο ήρθε μετά την τουρκική εισβολή, το 1976. Στο παρελθόν, ο Αρίκλι υπήρξε «εκπρόσωπος» της «ΤΔΒΚ» στο Κιργιστάν. Ο Αρίκλι ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις δολοφονίες των Σολωμού και Ισαάκ.

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X