ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Αντιστροφή του κλίματος σε είκοσι ώρες

Λίγοι στοιχημάτιζαν σε μια μακρά περιπέτεια στο Γιουρόπα Λιγκ

Το πρωί της Πέμπτης (17/07) λίγοι στην Ομόνοια στοιχημάτιζαν σε μια μακρά περιπέτεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Κυρίως οι αποτυχίες των τελευταίων χρόνων και τα πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, αλλά και δευτερευόντως οι απουσίες που είχε να διαχειριστεί ο Κώστας Καϊάφας στα παιχνίδια με την Μπουντούτσνοστ, δεν έφερναν αισιοδοξία.

Όμως μέσα σε περίπου είκοσι ώρες τα πάντα αναστράφηκαν. Πρώτα η καλή εμφάνιση απέναντι στην –αδύναμη– ομάδα του Μαυροβουνίου και η νίκη με 2-0 εκτός έδρας και ακολούθως η θετική κλήρωση για τον γ΄ προκριματικό (αντίπαλος θα είναι η Ζελέζνιτσαρ ή η Μέταλουργκ Σκόπιε, 0-0 το πρώτο τους παιχνίδι) ανέτρεψαν το κλίμα.

Ξάφνιασε, θετικά
Ακόμη και όταν ανακοινώθηκε η ενδεκάδα της Ομόνοιας στο γήπεδο της πόλης Νίκσιτς, στον αγώνα της Πέμπτης (17/07) και πάλι δεν μπορούσαμε να μαντέψουμε πως θα εμφανιζόταν η ομάδα στο γήπεδο. Και όντως, έτσι έγινε. Ουδείς περίμενε τον Λομπιανίτζε βασικό, ούτε τον Σερτζίνιο στο κέντρο, ούτε τον Κυριάκου μπακ-χαφ.

Παρά τις… αλχημείες, λόγω και των πολλών απουσιών, η Ομόνοια ξάφνιασε θετικά. Αν και είμαστε ακόμη στα μέσα Ιουλίου, οι πράσινοι έτρεχαν συνεχώς, μάρκαραν ψηλά, κέρδιζαν συνεχώς την μπάλα, ήταν σοβαροί και πειθαρχημένοι, γενικά, τακτικά ήταν εξαιρετικοί.

Ακόμη και ο Κώστας Καϊάφας έκανε αναφορά στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, όταν είπε ότι οι γραμμές ήταν κοντά, κάτι που λίγοι θα περίμεναν στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, με εντελώς νέο ρόστερ και με παίκτες όπως οι Κακουμπάβα, Μαργκάσα, Φοφανά και Στεπάνοφ εκτός.
Φυσικά, η Μπουντούτσνοστ αποδείχτηκε ακόμη πιο αδύναμη από το αναμενόμενο, έτσι δεν πρέπει ουδείς στην Ομόνοια να θεωρεί ότι… κατακτήθηκε το νταμπλ μετά από μια καλή εμφάνιση τον Ιούλιο. Όμως το πρώτο δείγμα ήταν θετικό και αν η ομάδα συνεχίσει το ίδιο σοβαρή και οργανωμένη και στα επόμενα τρία παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ, τότε ο δρόμος για τα πλέι-οφ είναι αν μη τι άλλο ανοικτός.

Δημοσιεύθηκε στο K SPORTS της Καθημερινής την Κυριακή 20/7/14

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση