ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε 18 μήνες το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Λεμεσού

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών

ΚΥΠΕ

Σε 18 ημερολογιακούς μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο, ενώ σήμερα υπογράφηκε η σχετική συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Το τεμάχιο είναι εμβαδού 724 τ.μ. και βρίσκεται  επί της οδού Σαλαμίνος στο κέντρο της πόλης, ενώ  δωρίθηκε τον Νοέμβριο του 2009 στο Δήμο Λεμεσού από την Εταιρεία Κτημάτων Κ. Ε. Παπαδάκη Λτδ.  Ο Δήμος ανέλαβε να το εκμεταλλευτεί για πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, πνευματικούς, καλλιτεχνικούς, μορφωτικούς και άλλους παρόμοιους σκοπούς, υπό τον τίτλο "Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Αποθήκες Παπαδάκη".

Το συνολικό κόστος του έργου, συμπεριλαμβανομένων εξόδων μελέτης, εξοπλισμού, Φ.Π.Α. κλπ, αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το 65% θα χρηματοδοτηθούν από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ενώ το υπόλοιπο 35% θα εξασφαλιστεί από Δημοτικούς πόρους.

Στο τεμάχιο υπάρχουν σήμερα τα δύο κτίρια των αποθηκών Παπαδάκη, τα οποία είναι διατηρητέα και με βάση τον τελικό σχεδιασμό θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση τους, ενώ επιπρόσθετα θα κατασκευαστεί νέο βοηθητικό κτίριο στο πίσω μέρος του τεμαχίου και θα γίνει κατάλληλη διαμόρφωση της εσωτερικής αυλής. Το συνολικό εμβαδό του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών, διατηρητέο κτίριο, υπόγειο και ισόγειοι βοηθητικοί χώροι, ανέρχεται σε 623 τ.μ.

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ