ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο και μέλη της Βουλής

Δρ Ιωάννης Βιολάρης*

Έντιμοι κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Γνωρίζω πως ο προβληματισμός και οι πιέσεις για ψήφιση του περιβόητου νομοσχεδίου περί εκποιήσεων είναι αφόρητος.

Μέχρι πρόσφατα το ψευδοδίλλημα ήταν ότι αν δεν ψηφιστεί το ν/σ θα τεθούν εκ νέου σε κίνδυνο, και ζημιές, οι καταθέτες. Και αυτό σε μια προσπάθεια οι καταθέτες να βρεθούν αντιμέτωποι με τους δανειολήπτες. Σκοπίμως 'ξεχνούσαν' αυτοί που σκέφτηκαν το επιχείρημα αυτό ότι είναι οι τραπεζίτες, που τώρα θέλουν να ψηφιστεί το ν/σ, που σπατάλησαν τα λεφτά των καταθετών σε επενδύσεις σε ομόλογα, επεκτάσεις σε άλλες χώρες και βασιλικά φιλοδωρήματα.

Τώρα, προφανώς επειδή το πιο πάνω επιχείρημα δεν έπεισε, προβάλουν ένα άλλο: το ότι αν δεν ψηφιστεί το ν/σ αυτό είναι σαν να προστατεύονται οι μεγάλοοφειλέτες.

Ωραία λοιπόν, σας προκαλώ να αλλάξετε μόνο μια γραμμή από το ν/σ: να προνοεί ο νόμος ότι θα εφαρμοστεί μόνο αν ένα δάνειο είναι πέραν του 1 εκ ευρώ ή όποιο ποσό θέλετε αποφασίσει.
Αν όντως, που δεν είναι έτσι, ο νόμος ψηφιζόμενος θα δώσει τα όπλα στις τράπεζες να κυνηγήσουν τους μεγάλοοφειλέτες, τότε γιατί να μην καθορίζει ο ίδιος ο νόμος για ποιούς ψηφίζεται;

Είμαι βέβαιος ότι αν οιοσδήποτε από εσάς προτείνει το πιο πάνω θα ξεσκεπάσει τις πραγματικές προθέσεις που δεν είναι άλλες από το ξεπούλημα ΟΛΩΝ των δανείων και μάλιστα περισσότερο των μικρών, διότι γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά τις 'πλάτες´ που οι μεγάλοοφειλέτες είχαν και θα έχουν πάντα και επίσης γνωρίζετε πως οι μικρόοφειλέτες δεν έχουν ούτε το σθένος ούτε την οικονομική ευχέρεια να προσλάβουν Δικηγόρους, συμβούλους κλπ.

Ελπίζω κυρίες και κύριοι να προστατεύσετε το θεσμό που εκπροσωπείτε και για τον οποίο είστε εκεί.

* Οικονομολόγος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση